Minden gyermeket támogatni kell

2018.02.11. 09:00

Mit keresnek a cukorkák egy szülői értekezleten?

Igazán rendhagyó szülői értekezlet zárta az első félévet a Csehimindszenti Mindszenty József Általános Iskolában.

Gaálné Pápai Viktória

Minden szülő rácsodálkozott az igazgatónő újítására Fotó: Gaálné Pápai Viktória

A szülők csodálkozva figyelték, amikor László Jánosné igazgató asszony tények, dátumok, statisztikák felvázolása helyett négy, cukorkával teli kosárral üdvözölte őket. A kosárkáknak nevük is volt: „Következetesség”, „Türelem”, „Érzelmi biztonság” és „Stabil családi iránymutatás”. Ezen fogalmak tükrében esett szó a következetlenség és a méltatlan engedékenység veszélyeiről, a gyermekekre szánt idő fontosságáról, amelyből manapság túl kevés marad. Fontos gondolatok fogalmazódtak meg a tiszteletről, a becsületességről, legfőképp pedig a gyermekek iránt érzett szeretet szükségességéről egy családban, egy közösségben.

Minden szülő rácsodálkozott az igazgatónő újítására Fotó: Gaálné Pápai Viktória

Szó esett a családi és iskolai normák összehangolásáról és arról, hogy a biztos, stabil pontok mennyire fontosak a családon belül, mégpedig azért, hogy a gyermek szabályok közt ugyan, de állandó biztonságban érezze magát és kiteljesedhessen abban, amiben ügyes.

Az iskola egyik alapelve – ahogy az a szülői értekezleten elhangzott – az önmegvalósítás támogatása. Ehhez feltétlenül szükséges a szülőkkel, a családokkal való együttműködés is.

- A gyermek bármilyen területen is tehetséges, legyen az foci, mese- vagy versmondás, rajz, matematika, mindannyiunknak együttes erővel kell támogatnia őt – mondta az igazgatónő, és ebben mindenki egyetértett.

Ennek fényében választottak maguknak a szülők egy-egy szem cukorkát, átgondolva, vajon melyik kosárból vegyenek, mit kell még tenniük ahhoz, hogy gyermekeik az iskola támogatásával elérhessék céljaikat, vágyaikat életük során.

Gaálné Pápai Viktória

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában