Magyar Kajak-Kenu Szövetség

2018.02.20. 20:53

Több tíz milliós vízi fejlesztés várható Körmenden

Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke és a szlalom szakág vezetője, Storcz Botond háromszoros olimpiai bajnok kajakos járt Körmenden. Egyeztettek a szövetség helyi tagszervezetével, a Bereki Bárkás Egylet Egyesülettel és a város vezetésével.

Tóth Judit

Vízre szállás a körmendi Bárkaháznál a kajak-kenu élménytáborban Fotó: Jámbori Tamás

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség a Rábán is nagyszabású beruházásokat tervez a közeljövőben, amelynek egyik helyszíne Körmend lesz. Szeretnék még vonzóbbá tenni a régió vízi turizmusát, és elősegítenék a sík vízi kajak-kenu versenysport mellett a szlalom szakág feltételeinek megteremtését is.

Vízre szállás a körmendi Bárkaháznál a kajak-kenu élménytáborban Fotó: Jámbori Tamás

Harminc millió forinttal támogatják a körmendi Bárkaházat, amely a vízitúrázók fontos és kedvelt állomása a Rába mellett. A tervek szerint a beruházással bővítenék, átalakítanák a körmendi megállóhelyet, együttműködve a város vízi csapatával és szakosztályával, a Bereki Bárkás Egylet Egyesülettel. A támogatásból a körmendi kajak-kenu szakosztály további bővülése érdekében sporteszközöket is beszereznek. A terv az, hogy szlalomtanpályát alakítanának ki, illetve egy új stéget is építenének. A mielőbbi, várhatóan már a tavaszi megvalósítás érdekében folyamatos egyeztetéseket tartanak az érintett területek szakemberei és képviselői.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában