A nemzeti kisebbségek jogait védik

2018.03.02. 13:39

A gotthárdi képviselők is csatlakoztak az európai polgári kezdeményezéshez

Dr. Sütő Ferenc önkormányzati képviselő kérésére Huszár Gábor polgármester, valamint a városi önkormányzati képviselők aláírásukkal csatlakoztak a Minority Safe Pack kezdeményezéshez.

hrl

Dr. Sütő Ferenc, Huszár Gábor polgármester és Labritz Béla alpolgármester írta alá a kezdeményezést Fotó: Horváth R. László

- A Minority Safe Pack európai polgári kezdeményezést az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója (FUEN) elnevezésű kisebbségvédelmi szervezet dolgozta ki – válaszolta kérdésünkre dr. Sütő Ferenc. – Az Országgyűlés Magyarországi Nemzetiségek Bizottsága a nemzetiségi jogok védelme iránti elkötelezettsége nyomán határozati javaslatot fogalmazott meg a kisebbségvédelmi kezdeményezés fontosságáról, a javaslatot az Országgyűlés határozatban hagyta jóvá.

Dr. Sütő Ferenc, Huszár Gábor polgármester és Labritz Béla alpolgármester írta alá a kezdeményezést Fotó: Horváth R. László

A képviselő elmondta, ez a kezdeményezés jelenleg az egyetlen olyan eszköz, ami segíthet abban, hogy a nyelvi és etnikai jogaik gyakorlásában akadályozott, hátrányosan megkülönböztetett nemzeti kisebbségek számára az Európai Unió védettséget biztosítson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában