tudományos elismerés

2018.03.19. 07:00

Kásler Miklós Széchenyi-díjas lett

A tudományos élet kiemelkedő képviselőinek elismerésére alapított Széchenyi-díjat vehette át prof. dr. Kásler Miklós.

VN

Kásler Miklós, az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója 2013. június 7-én

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Zih Zsolt

Széchenyi-díjjal tüntették ki a nemzeti ünnepen a Parlamentben prof. dr. Kásler Miklós onkológust, a Magyar Tudományos Akadémia doktorát, az Országos Onkológiai Intézet főigazgató főorvosát, az Európai Tudományos és Művészeti Akadémia rendes tagját.

A most kitüntetett professzor 1950-ben született, Sárváron nőtt fel, a középiskola után a Szegedi Orvostudományi Egyetemen folytatta tanulmányait. 2012-ben Sárvár díszpolgárává választották. A Széchenyi-díjat a nemzetközi és hazai onkológiai ellátás korszerűsítését a világ számos területére kiterjesztő rákellenes akciók és fejlesztési programok kidolgozása és széles körű megvalósítása mellett az onkológus, illetve sugárterapeuta szakorvosképzés fejlesztésével is szolgáló, nagy hatású tevékenysége elismeréseként kapta. Jelenlegi és jövőbeli feladatairól szólva az Országos Onkológiai Intézet nemzetközi szerepének növelését hangsúlyozta. VN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában