ittas, begyógyszerezett gyorshajtó

2018.03.31. 19:56

Kopjafa emlékeztet a vétlen motorosra – Szentgotthárdnál halt meg egy éve

2017. március 31-én történt a halálos közlekedési baleset, a motoros volt a vétlen. Most barátai, szerettei, rokonai kopjafát emeltek a fiatalember emlékére.

Bakos Ágnes

Méltóképpen emlékeztek a vétlen motorosra Fotó: Szendi Péter/ Vas Népe

– Eltelt egy év, mégis nehéz beszélni róla – mondta a kopjafánál Berta Dominik. Arról beszélt a rövid megemlékezésben, hogy Hajdu György nemcsak rokon, nemcsak barát, hanem önzetlen példakép volt.

Méltóképpen emlékeztek a vétlen motorosra Fotó: Szendi Péter/ Vas Népe

Éppen egy évvel ezelőtt történt a végzetes baleset. Egy ittasan és begyógyszerezve vezető gyorshajtó autóssal ütközött a motoros. A helyszínen meghalt. A 8-as főútról Szentgotthárdra érkezőket egy fából faragott oszlop emlékeztet a fiatalemberre, arra is, hogy mennyien őrzik őt emlékeikben, és az értelmetlen balesetre.

Az esős időjárás miatt csak kevesen vállalkoztak arra, hogy motoron érkezzenek a kopjafához szombaton, de sokan gyűltek össze. Mécseseket gyújtottak, virágokat vittek az emlékezők.

A balesetben vétkes autóst már decemberben elítélte a Körmendi Járásbíróság, azonban a kiszabott öt év és három hónapos börtönbüntetés nem jogerős, az ellen részben fellebbezett a vádlott és védője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában