fejlesztés

2018.03.11. 14:50

A szennyvíztisztító telepet korszerűsítik Csepregen

Pályázati támogatásból fejlesztik a jelenleg is üzemelő szennyvíztisztító telep technológiáját, erről tartottak lakossági fórumot a Csepregi Közös Önkormányzati Hivatal dísztermében pénteken.

Merklin Tímea

Ágh Péter országgyűlési képviselő, Hárominé Orbán Erika, Csepreg alpolgármestere, Galgóczi Ernő a Swietelsky Magyarország Kft. képviseletében, dr. Kohuth Viktor, a Vasivíz Zrt. vezérigazgatója Fotó: Ohr Tibor

A szennyvíztisztító telep terhelése az új bekötések révén az elmúlt tíz évben jelentős mértékben megnövekedett és túlterheltté vált. Emiatt korlátozni kellett az új szennyvízrákötések számát.

A fórumon bemutatták azt az elképzelést, hogyan fejlesztik és korszerűsítik a Swietelsky Magyarország Kft. kivitelezésében a jelenleg is üzemelő telep technológiáját, valamint biológiai műtárgysorát és biológiai gépészetét, hogy kapacitása növekedjék. A megújuló technológiai elemek: rácsszűrő berendezés, anaerob reaktor, anoxikus medence, levegőztető medencék, utóülepítés, fölösiszap-elvétel, homokszűrés, iszapkezelés, műszerezés.

Ágh Péter országgyűlési képviselő, Hárominé Orbán Erika, Csepreg alpolgármestere, Galgóczi Ernő a Swietelsky Magyarország Kft. képviseletében, dr. Kohuth Viktor, a Vasivíz Zrt. vezérigazgatója
Fotó: Ohr Tibor

Vannak egyéb kapcsolódó megújuló létesítmények is, ilyen a telepi kezelőépület, a belső úthálózat, a telepi kapu. A kivitelezés összértékének öt százalékáig lehetőség volt a meglévő csatornahálózaton rekonstrukciós munkákra, ezért ennek keretében valósul meg a Hunyadi utcában a Vasút és a Deák utca közötti szakaszon a szennyvízelvezető hálózat rekonstrukciója is. Ez el is készült, végleges úthelyreállítás nélkül 2017 decemberében. Folyamatban vannak a szennyvíztisztító telepi munkák.

A fórumon Ágh Péter országgyűlési képviselő úgy fogalmazott:

– Sokan mondták már, hogy Csepreg fejlesztése terén évtizedes lemaradásokat kell behozni. A város önkormányzatával és a magyar kormánnyal szövetségben azért dolgozunk, hogy lépésről lépésre előrébb jusson a település. Örvendetes, hogy Csepreggel kapcsolatban számos alkalommal most már a fejlesztésekről hallhatunk, intézmények, utak, járdák újulnak meg, most a közműszolgáltatás korszerűsítéséről számolhatunk be. Köszönet a Vasivíz Zrt-nek, a kormánynak és minden résztvevőnek, hogy ez a több száz millió forintos beruházás meg tud valósulni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában