Sárvár

2018.04.16. 20:58

Fórum a munkáltatók számára – Az elégedettség a kulcs

Munkáltatók számára szervezett fórumot a vasvári önkormányzat. Szakértők elemezték a foglalkoztatás helyzetét, két előadás pedig a munkaerő megtartásának jó gyakorlatairól szólt.

Pogács Mónika

Munkaerőpiaci szakértők is ott voltak a foglalkoztatási fórumon, amelyet vállalkozóknak szerveztek Fotó: Pogács Mónika

– A képzett munkaerő hiánya állandó probléma évtizedek óta a foglalkoztatás piacán – hangsúlyozta Tóth Balázs polgármester. Kifejtette: amíg tíz éve a munkahelyekből volt kevesebb, a munkavállalók kérték a segítségét, most inkább munkáltatók

keresik rendszeresen, hogy ajánljon dolgozókat számukra. Hollósi Szabolcs a foglalkoztatók márkaépítésének fontosságát elemezte. – A márka, vagyis az, hogy mit gondolnak az emberek egy adott vállalatról, mindenképpen létezik. A munkavállalók viszik a cég hírét a külvilágnak – hangsúlyozta a szakértő. Kiemelte: ha a márka ilyen megkerülhetetlen tényező, érdemes ezt tudatosan építenie a munkáltatónak.

Munkaerőpiaci szakértők is ott voltak a foglalkoztatási fórumon, amelyet vállalkozóknak szerveztek Fotó: Pogács Mónika

A jó hírnév munkavállalókat vonzhat. Ezt erősítette meg László Ervin HR vezető is, aki arról beszélt: rövidesen várható már a Z-generáció megjelenése a foglalkoztatás piacán, alkalmazásuk újabb kihívás lehet a cégek számára. Abban a szakértők mind egyetértettek: a munkavállalók számára a legfontosabb a megbecsültség, a biztonság. Ha egy cég mindezt biztosítja, az munkaerővonzó tényező lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában