Kőszegi Borbarát Hölgyek Egyesülete

2018.04.05. 17:56

Füstölt sajtos, sonkás háromszög lett az év borkorcsolyája

Hagyományosan március első szombatján, idén a húsvét előtti hétvégén rendezte borkorcsolyaversenyét a Kőszegi Borbarát Hölgyek Egyesülete.

Tóth Kata

Ávár Imréné, a verseny győztese Fotó: Kolnhofer Mónika

Harminckét finomságot kóstolt végig a szakmai zsűri – Frank-Sziklai Márta, Tóth Árpádné, Láng József és Szász Károly – a Béri Balog Ádám Általános Iskolában. Ávár Imréné Vali füstölt sajtos, sonkás háromszöge győzte meg őket leginkább, az lett az első helyezett borkorcsolya. Bakosné Berkényi Bernadett medvehagymás-sonkás falatkái különdíjat érdemeltek; Tengelics Henrietta zöldfűszeres rúdja a gluténmentes kategóriában nyert.

Ávár Imréné, a verseny győztese Fotó: Kolnhofer Mónika

A falatokhoz kőszegi borok dukáltak. Április 14-én tartják Kőszeg legnagyobb beltéri borkóstolóját a Jurisics-várban. A borbarát hölgyek és a város borkirálynőjének közreműködésével a pincészetek bemutatják legújabb boraikat, lesz tematikus blauburger-kóstoló és újabb alkalom arra, hogy a közönség megkóstolhassa a nyertes harapnivalót, ami egyben az év borkorcsolyája.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában