szakonyfalu

2018.04.27. 10:00

Mariska néni 85 évesen naponta megy a fénykereszthez

Itt született és máig is itt él özv. Gáspár Ödönné, Mariska néni, aki a napokban ünnepelte 85. születésnapját.

Horváth R. László

Mariska néni népes családja körében Fotó: Horváth R. László

Családja hálaadó misével emlékezett meg e jeles napról és ezekkel a szavakkal köszöntötte őt három gyermeke, tizenegy unokája és három dédunokája: „Kívánjuk, hogy még sokáig tartson meg az ég, hálát adunk az Istennek, hogy ilyen jól vagy. Te vagy a mi kincsünk, mamánk, vigyázunk rád, ahogy te tetted. Most mi tesszük.”

Mariska néni dolgos éveiben a szentgotthárdi selyemgyárban dolgozott szövőnőként, boldog házaséletét négy gyermek születése aranyozta be. Már majdnem három évtizede viseli az özvegyi fátylat, egy gyermekét is elveszítette. Ők ketten odafentről köszöntötték a mindig jókedvű Mariska nénit, aki még attól sem riadt vissza, hogy tavaly repülőgépre üljön, hogy meglátogassa Dániában élő unokáját. Akkor láthatta először a tengert.

Mariska néni népes családja körében Fotó: Horváth R. László

Mariska néni a kapott sok szeretetet, jóságot imáival hálálja meg, naponta elzarándokol a szakonyfalui dombon lévő fénykereszthez, áldást kér a családjára és imádkozik mindazokért, akik a legjobban rászorulnak Isten irgalmára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában