szavazás

2018.04.16. 11:00

Sokakat boldoggá tett, sokak pedig nem hallottak a Falco füstjének eltűnéséről

Az elmúlt napokban arról kérdeztük olvasóinkat, mit szólnak a Falco gyár bejelentéséhez, miszerint leállt régi szűrőrendszerük.

vaol.hu

Forrás: VN-archiv

Fotó: Unger Tamás

 

– Nagy napra ébredt Szombathely, immár nem füstöl a Falco – jelentette be Facebook-oldalán közzétett videóüzenetében dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője, az Országgyűlés alelnöke kedden. A felvételen a háttérben a füst nélküli gyárkémény látható. A Falco Zrt. közleményben tudatta: véglegesen üzemen kívül helyezték a régi szűrőberendezést. - olvashatták követőink április 3-án oldalunkon. Annak ellenére, hogy hírt adtunk róla, a szavazók 34%-a nem hallott a dologról.

A szombathelyiek többségének hamar feltűnt a hatalmas füstfelhő eltűnése, s szavazatukkal is hangot adtak örömüknek, hiszen 45százalékban a 'Nagyon boldoggá tett„ lehetőséget jelölték meg. Az új szűrőrendszerért még 2015-ben indították a Tiszta levegő petíciót, 2017-ben pedig megkezdődtek a munkálatok. A mostani rendszer 80 százalékkal hatékonyabb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában