szentgotthárd

2018.04.26. 22:06

Színfalak mögötti „vérfagyasztás”

Szigethy Gábor színháztörténész, rendező ismertette meg az érdeklődőket mindazokkal a titkokkal, amelyeket a néző nem láthat egy színházi előadás során.

Horváth R. László

Szigethy Gábor rendező osztott meg néhány színházi titkot a „függönytakarásból” Fotó: Horváth R. László

– A függönytakarásban sok-sok kacagtató, mókás eset, a színészóriásoknak elnézett pillanat volt, de a buzgómócsing statisztának nem szabadott nevetnie a komikus jeleneteken – árulta el a hallgatóságnak a hetvennégy éves egyetemi tanár.

Szigethy Gábor azt is megemlítette, hogy Sinkovits Imre az egyetlen olyan magyar színész (s talán a nagyvilágban is egyedüli), aki Madách Imre Az ember tragédiája című drámájában Évát kivéve minden szerepet eljátszott.

Szigethy Gábor rendező osztott meg néhány színházi titkot a „függönytakarásból” Fotó: Horváth R. László

A jelenlévők megtudták, hogy miért jó egy zongora a színpadon, ha a hangosítás „bedöglik”, hogy Tábori Nóra szerette-e a rock and rollt, s hogy Mezei Mária már „felöltözve” várta igazgatójának bocsánatkérését egy késedelmes előadás okán.

S hogy miért és kinek volt a móka és kacagás „vérfagyasztó”? A színésznőnek, aki játszott – és nevetett.

A két perc önfeledt kacagás a színpadon Ruttkai Évának egy hónapnyi gázsijába került – azokban a csodálatos 60-as, 70-es években.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában