XXIX. Savaria Floriadae

2018.04.09. 10:00

Tavaszi virágesőben a Hermanban – Két rangos megmérettetés Szombathelyen

A virágos szakmák két rangos megmérettetése zajlott a hétvégén a Herman Ottó szakgimnáziumban.

Tersztyánszky Krisztina

Borbélyova Svetlana négy kupával utazhatott haza. Éppen az egyiket veszi át Gagyi Istvántól, az Országos Magyar Vadászkamara Vas Megyei Területi Szervezetének elnökétől Fotók: Nagy Jácint / Vas Népe

 

A versenyzőknek menyasszonyi csokrot, alkalmi ruhadíszt és egy ernyődíszt kellett készíteniük

A virágkötők XXIX. Savaria Floriadae és a parképítők V. Savaria Parcum versenyének ünnepélyes eredményhirdetését szombaton Gulyás Andrea közigazgatási államtitkár nyitotta meg. Hangsúlyozta, hogy Szombathely büszke lehet ezen szakmák oktatásában betöltött szerepére: a virágkötők és parképítők az emberi szem és lélek gyönyörködtetését szolgálják. A szervezők és a versenyzők munkáját dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő és dr. Puskás Tivadar polgármester méltatta.

Borbélyova Svetlana négy kupával utazhatott haza. Éppen az egyiket veszi át Gagyi Istvántól, az Országos Magyar Vadászkamara Vas Megyei Területi Szervezetének elnökétől Fotók: Nagy Jácint / Vas Népe

A Savaria Floriadae nemzetközi versenyben hét iskola húsz virágkötője indult. Menyasszonyi csokrot, alkalmi ruhadíszt és egy ernyődíszt kellett készíteniük. A legjobb mindhárom kategóriában a szlovákiai Malinovóból érkezett Borbélyova Svetlana lett. A második osztályos ifjú versenyző az iskola parkjából hozott vörösfenyőhajtásokat és pozsgás növényeket használt fel kompozícióihoz. A Savaria Parcum kertépítő verseny az idén először előválogatója volt az EuroSkills Budapest 2018. megmérettetésnek, ezért a zsűri fokozott figyelmet fordított a technológiai kivitelezésre. A 12 csapatból hét szerzett jogot a következő fordulón, a budapesti döntőn való részvételre. Az első díjat a Stummer Gergő – Szabó Ákos alkotta hermanos csapat érdemelte ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában