hősök napja

2018.05.26. 20:00

11-es huszárok, díszőrség jelenlétében koszorúztak a csepregi promenádon

Korabeli katonadalok szólaltak meg az első világháború áldozatai előtt tisztelgő magyar hősök emlékünnepén a csepregi promenádon szombaton a Férfi Dalkör előadásában.

Vas Népe

Az I. világháborús emlékművet 1928-ban Hudetz József szombathelyi kőfaragó készítette. Az öt méter magas szobrot 1980-ban felújították, és  a II. világháború áldozatairól is megemlékező márványtáblát helyeztek el rajta Fotó: Csepregi önkormányzat

 

Az I. világháborús emlékművet 1928-ban Hudetz József szombathelyi kőfaragó készítette. Az öt méter magas szobrot 1980-ban felújították, és a II. világháború áldozatairól is megemlékező márványtáblát helyeztek el rajta
Fotó: Csepregi önkormányzat

Annak a nemzetnek, amely elfelejti hőseit, nincsen jövője – erről beszélt megemlékezésében Háromi Jenő, a Dr. Csepregi Horváth János Általános Iskola igazgatója. Kiemelte: világháborús hőseink elhivatottsága és szellemisége mindenkor szemünk előtt kell, hogy lebegjen, és ez adjon nekünk erőt a mindennapokhoz, gondolva szűkebb hazánk és az Európai Unió minden polgárának otthonára.

Az ünnepségen színpadra lépett a nicki Fergeteg Néptáncegyüttes, amely nevéhez híven fergeteges műsorral készült. A promenádon összegyűlt közönség szűnni nem akaró tapssal búcsúztatta a fellépőket. Csepreg Város Mazsorett csoportja is az eseményhez méltón készült, Reseterits-Boros Evelin növendékei adtak színt a rendezvénynek.

A Szombathelyi 11-es Huszár Hagyományőrző Egyesület huszárainak bemutatóját követően díszőrség kíséretében koszorúzta meg az 1914-1918. évi világháborúban a hazáért elesett hősök emlékművét Csepreg Város Önkormányzat nevében Vlasich Krisztián polgármester, Háromi Jenő iskolaigazgató és Szarka Anikó képviselő. Majd II. világháború hőseinek állított emléktábla előtt is fejet hajtottak, és a megemlékezés mécseseit is elhelyezték a helyi civil szervezetek képviselőivel közösen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában