Multimédia verseny

2018.05.10. 19:50

A diákok versengtek, a tanárok robotikával ismerkedtek a Bercsényi iskolában

A robotika alapjaival ismerkedtek a diákokat kísérő tanárok, amíg a tanítványok összemérték tudásukat a 12. H-Multimédia versenyen.

Bakos Ágnes

Dr. Nemes József hozott legórobotot, először ismerkedett ilyen szerkezettel Szendrői Tamás, a Bercsényi iskola igazgatóhelyettese Fotó: Nagy Jácint/ VN

 

Idén négy megyéből érkeztek a hetedik-nyolcadikosok, mintegy 15 kétfős csapat. Három részből álló gyakorlati feladatsor várt rájuk, aztán elméleti tesztet töltöttek ki, azt már egyesével, így többszörösen értékelték a teljesítményt – mondta el Szendrői Tamás, a Bercsényi Miklós Általános Iskola igazgatóhelyettese.

Dr. Nemes József hozott legórobotot, először ismerkedett ilyen szerkezettel Szendrői Tamás, a Bercsényi iskola igazgatóhelyettese
Fotó: Nagy Jácint/ VN

A 12. alkalommal megszervezett verseny rendhagyó lett: a kísérő tanárok tanórára ültek be, a robotika alapjaival ismerkedhettek dr. Nemes József előadásában. Beke Eszter, az iskola igazgatója köszöntőjében elmondta: egy 120 millió forintos pályázati forrásból nemcsak az iskola felújítására költenek, hanem jelentős informatikai fejlesztések előtt állnak, például négy legórobot segíti majd az oktatást a Bercsényiben. Itt már az első osztálytól van informatikaoktatás, most pedig informatikai osztályt indítanak – sorolta az igazgatónő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában