polgármesteri köszöntő

2018.05.08. 20:02

Az édesanyákat köszöntötték Körmenden

Világszerte más és más napokon ünneplik az anyák napját, Magyarországon az 1920-as évek közepe óta május első vasárnapján.

Márkus Petra

A Búzaszem csoport versekkel és dalokkal készült Fotó: Jámbori Tamás

Ebből a különleges alkalomból Bebes István, Körmend polgármestere is köszöntötte az édesanyákat kedd délután. A bensőséges hangulatú ünnepségnek a Batthyány Örökségközpont színházterme adott otthont.

Az első ilyen alkalmat hazánkban a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt tartotta még a Mária-tisztelet hagyományaival összekapcsolva.

A Búzaszem csoport versekkel és dalokkal készült
Fotó: Jámbori Tamás

Körmenden az anyák napi rendezvényt hagyományosan a város és a vöröskeresztes nyugdíjasklub bővebb tagsága számára szervezik évről évre. – Különleges helyet kell, hogy elfoglaljon május első vasárnapja mindenki életében. Édesanyánk az, akivel örömünket, bánatunkat megoszthatjuk, tanácsot kérhetünk, segítséget kaphatunk tőle. Ő az a személy, aki minden körülmények között képes összetartani a családot – emlékeztetett Bebes István. Kitért arra is, hogy a világ legkomolyabb hivatása édesanyának lenni, ugyanis ebből a munkakörből nem lehet csak úgy szabadságra menni, ezért őszinte csodálattal kell rájuk, valamint a nagymamákra tekinteni.

Az ünnepségen a Mátyás Király Utcai Óvoda és Bölcsőde Búzaszem csoportja Pete Polgár Istvánné és Kónyáné Lakosi Ilona összeállításában és betanításában a különleges alkalomra szóló versekkel, dalokkal örvendeztette meg a meghatódott édesanyákat.

Azt követően Varga László – a nyugdíjasok országos Ki mit tud?-jának többszörös győztese – énekkel, Szalai Sándor pedig verssel kedveskedett a megjelenteknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában