születés hete

2018.05.10. 07:00

Elringatnak a régi fotók is Sárváron

Ringató, egykori és mai családi fotók kiállítása, előadások - a születés hete színes programjában.

Pajor András

Gerbert Judit (szemben) telt házas foglalkozásán Fotó: Pajor András

Nagyon sok csöppség és anyuka énekelt-játszott közösen Gerbert Judit színművész népszerű Ringatójának szerdai foglalkozásán. Az örömmel zenélés és a zenei nevelésen alapuló vidám foglalkozás több mint félszáz családot vonzott. A rég elfeledett mondókák és dallamok felidézése ritka vidám hangulatba ringatta a résztvevőket.

A Nádasdy Kulturális Központ közreműködésével a Sárvári Járási Hivatal Népegészségügyi Osztálya szervezésében valósult meg a Családi fotók régen és ma című kiállítás, amely ugyancsak szerdán nyílt meg a közönség előtt. A város polgárait arra kérték, hogy féltve őrzött fotóikat adják kölcsön egy tárlat erejéig: a születés mellett az ötvenéves Sárvárt is ünneplik a régi és friss fotókkal: – A képek sorsokat, az adott kor hangulatait mutatják be, szerelmek és tervek szövődnek; vagy múlnak el. Ám a képek mindegyikén érzékelhető a család, a szerető közösség – mondta köszöntőjében dr. Wächter Walter járási tisztifőorvos. A családi fotók június végéig tekinthetők meg a sárvári könyvtárban.

Gerbert Judit (szemben) telt házas foglalkozásán Fotó: Pajor András

A Vas Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Sárvári Tagintézményében Bíró Barbara gyógytornász beszélt a torna szerepéről a korai fejlesztésben. A bemutató óra megtekintése után konzultációra is volt lehetőség. A nap zárásaként a Nádasdy-vár házasságkötő termében a szülővé válás útjáról tartott előadást Némethné Csáki Helga Katalin pszichológus.

A születés hete további programjában a város középiskoláiban szülésznők tartanak előadásokat a családról és az anyaságról. A Csicsergő Óvoda műfüves pályáján játékos foglalkozásokat tartanak, a könyvtárban pedig babamasszázsra is várják a szülőket és csemetéiket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában