beruházás

2018.05.16. 07:00

Nem marad programok nélkül a Sárvári Gondozási és Gyermekjóléti Központ

Új helyre költözött a felújítás idejére a Sárvári Gondozási és Gyermekjóléti Központ, ám ideiglenes otthonukban is megtartják megszokott programjaikat.

Pajor András

A központ ideiglenes helyén is megtartja megszokott rendezvényeit Fotó: Pajor András

– Ezúttal tavaszváró rendezvénysorozattal csalogatták az időseket. Kiállítás nyílt a központban az általuk gyűjtött fatárgyakból, közös főzést szerveztek a klub udvarán, kirándulás is volt az ikervári vízerőműhöz és szélkerekekhez – mesélt az eseményekről Hámoriné Németh Edit, a gondozási és gyermekjóléti központ vezetője.

– Az idősebb embereket egyre nehezebb aktivizálni, kimozdítani megszokott környezetükből, de a programokon, amelyek igazán érdeklik őket, szívesen vesznek részt – tette hozzá az intézményvezető.

A központ ideiglenes helyén is megtartja megszokott rendezvényeit Fotó: Pajor András

Hámoriné Németh Edit arról is beszámolt, hogy sem külsejében, sem belső elrendezésében nem volt már alkalmas a mai igények kielégítésére a gondozási központ régi épülete. Így a város 150 millió forintból, vissza nem térítendő százszázalékos Település- és Területfejlesztési Operatív Program pályázati forrásából teljes egészében korszerűsíti a gondozási központ Nádasdy utcai ingatlanát. A beruházás időarányosan halad, már látszanak az új épület körvonalai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában