Fut a Sárvár, gurul a Sárvár

2018.05.29. 19:50

Sárvár szívében futottak és gurultak a résztvevők

Mintegy félezren neveztek az idén hatodik alkalommal megrendezett Fut a Sárvár, gurul a Sárvár nevű szabadidős sportfesztiválra.

Pajor András

A futó- és görkorcsolya-fesztivál résztvevői a Posta térről indultak és oda érkeztek vissza Fotó: Pajor András

– Az egészséges életmód megszerettetéséért, azért, hogy minél több embert mozgásra csábítsanak, az utcai futó- és görkorcsolyaversenyek hangulatát és a sportszerű versenyzés közös örömét megélni jött létre a futóesemény Sárvár szívében – mondta a megnyitón Haraszti Zsolt főszervező.

A közös bemelegítés után négy kategóriában indulhattak a futók és a görkorcsolyázók. A 2,5 kilométeres távra a gyermekek, családok, nordic walkingosok jelentkezését várták. Az öt kilométeres távon a felnőtt kategória mellett külön versenyt hirdettek a felső tagozatos általános iskolások és középiskolások számára. A tíz kilométeres távon a felnőttek versenyét rendezték. Három kilométeren pedig a görkorcsolyások versengtek egymással.

A futó- és görkorcsolya-fesztivál résztvevői a Posta térről indultak és oda érkeztek vissza
Fotó: Pajor András

A futók Sárvár belvárosában és a Nádasdy-vár körül róhatták köreiket, a Posta térről indultak, és oda is érkeztek vissza a versenyzők a befutóhoz.

A hétvégi fesztiválon családok, baráti, munkahelyi közösségek is futottak együtt, közösen ünnepelve a város újkori, ötvenedik születésnapját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában