Ott a kapitányok

2018.05.05. 08:44

Ünnepelnek a kőszegi tűzoltók – 150 éves az egyesületük

Kétnapos program a kőszegi tűzoltó-jubileum, pénteken szentmisével és koszorúzással kezdődött az emlékezés.

Bakos Ágnes

150 éves a tűzoltó egyesület Kőszegen Fotó: Bakos Ágnees / Vas Népe

– Ott a kapitányok! – egy ovis kisfiú örült meg az egyenruháknak és egyenruhásoknak péntek este, amikor koszorúzáshoz vonultak a Kőszegi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai a Szent Flórián-szoborhoz. A kisfiú mellett egy kislány bánta, hogy az apukája az első sorban áll, nem láthatta – de büszkén kihúzta magát, amikor az egész csapat elmasírozott a szobor mellett. Sorban a legifjabbak, a lányok és asszonyok, majd a férfiak – merthogy nagyon változatos és népes az idén 150 éves kőszegi egyesület tagsága.

150 éves a tűzoltó egyesület Kőszegen Fotó: Bakos Ágnees / Vas Népe

A fennállásuk kerek évfordulójának méltó megünneplését kezdték pénteken: Szent Flórián misét mutattak be a Szent Imre templomban, majd a 208 éves szobornál hajtottak fejet a tűzoltók.

Szombat délelőtt a Fő téren fúvószene köszönti a tűzoltókat, akik a Jézus Szíve-templom előtti téren gyülekeznek délelőtt. Áldást kap a csapatzászló és az egységek, megújítja esküjét az állomány. Az ünnepi közgyűlés után mutatják be a 150 éves Kőszegi Önkéntes Tűzoltóság történetét leíró könyvet, majd elismerések átadásával folytatódik a kőszegi ünnep.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában