jubileum

2018.06.09. 13:19

70 éves az alapfokú oktatás Csepregen

Fennállásának 70. évfordulója alkalmából rendeztek jubileumi ünnepséget a Dr. Csepregi Horváth János Általános Iskola és AMI-ban pénteken.

Merklin Tímea

Háromi Jenő iskolaigazgató is beszédet mondott Fotó: Nagy Jácint

– A régmúltba nyúlik vissza az oktatás története Csepregen: 1557-ben már tanítottak itt a reformáció jegyében – mondta beszédében Rozmán László tankerület-igazgató az ünnepségen, ahol jelen volt Ágh Ernőné, a Vas Megyei Kormányhivatal főigazgatója, a térség vezetői, városi képviselők és régi diákok is. Háromi Jenő igazgató az 1948-tól számított alapfokú oktatás hetven évének történetéből a 16 tantermes iskola megépítését emelte ki.

Háromi Jenő iskolaigazgató is beszédet mondott Fotó: Nagy Jácint

Gyémántdiplomát kapott az ünnepségen a tömördi Márczi Józsefné Kati néni, aki valóban a falu lámpása volt, igazi néptanító. A gyémántdiploma szerény elismerése a munkájának, több ezer gyermeket vezetett el a betűvetéshez és a számoláshoz.

Vlasich Krisztián polgármester, aki ebbe az iskolába járt, köszönetet mondott egykori tanárainak, hogy felvértezték azzal a tudással, amire építeni tudott, és amivel most a város javát szolgálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában