vegyes pollenterhelés

2018.06.05. 08:01

A párás idő ellenére tüsszöghetünk – Magas a pázsitfű pollenszórása Szombathelyen

Vegyes a szombathelyi pollenterhelés az Országos Közegészségügyi Intézet legfrissebb jelentése szerint.

Bakos Ágnes

Nagyon magas a szombathelyi levegőben a kültéri allergén gombák spóraszáma és magas számban mutatkozott Szombathelyen a pázsitfűfélék pollenje a hét elején frissített térkép alapján. Közepes a csalánfélék intenzitása, az Országos Meteorológiai Szolgálat prognózisa szerint pedig pollenszórásuk emelkedik. A szombathelyi levegőben alacsony számban mutatkozott a lórom, ciprus- és tiszafafélék, a kőris, az útifű és a nyír pollenje. Elkezdődött már a libatopfélék és a kenderfélék virágzása, pollenjük egyelőre alacsony mennyiségben van jelen.

Közben a lehető legjobb, a négy fokozatú skálán az egyes értéket, „elfogadható” minősítést kapta a szombathelyi levegő a szmogterhelés értékelése alapján az Országos Környezetegészségügyi Intézet Levegőhigiénés Osztályától. A napokban az ózonterhelés emelkedett: a múlt héten két napon is elérte a kifogásolható mennyiséget a szombathelyi levegőben az ózon, mint domináns szennyező komponens mennyisége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában