vinni kell a hírét

2018.06.19. 07:00

Átadták a fedett piacot Répcelakon

RÉPCELAK Átadták a pályázati pénzből megvalósított vásárteret. A megítélt 60 millió forintos, 100 százalékos támogatáshoz az önkormányzat az időközben megemelkedett beruházási költségek miatt 25 millió forint kiegészítést biztosított.

Merklin Tímea

Dr. Kondora Bálint, Ágh Péter, Szabó József, Molnárné Pap Edina és dr. Galántai György az átadóünnepségen Fotó: Ohr Tibor

– Ismét tettünk egy lépést annak érdekében, hogy Répcelak olyan szolgáltatásokat nyújtson, amely méltó egy 21. századi településhez. Köszönettel tartozunk azért az együttműködésért, amely ennek érdekében Magyarország kormánya, a megyei és a helyi önkormányzat között létrejött – mondta beszédében Ágh Péter országgyűlési képviselő.

Dr. Kondora Bálint, Ágh Péter, Szabó József, Molnárné Pap Edina és
dr. Galántai György az átadóünnepségen Fotó: Ohr Tibor

Szabó József polgármester arról beszélt, hogy a TOPon belül, ami a répcelaki piac építését is lehetővé tette, példás együttműködés alakult ki a megyei önkormányzattal, köszönetet mondott a menedzsmentért. Pályázaton kívüli, de ahhoz kapcsolódó beruházás volt a vizesblokk kialakítása, ami nélkül nem működhetne a vásártér. Kiemelte: Répcelak három projektet nyert, az első a most átadott vásártér, a második a Zöld város programban a butiksor előtti és mögötti terület rehabilitációja (ősszel adják át), a harmadik az iskola energetikai programja, ami jövő nyáron valósul meg. Molnárné Pap Edina, a Répcelaki Városüzemeltetési Kft. ügyvezetője kitért arra, hogy Répcelak kistérségi központ. Két megye határán fekszik, ahol jellemző a mezőgazdasági termelés, a kistermelői késztermék-előállítás. Répcelak célja az, hogy olyan termelői piacot működtessen, amely minden tekintetben alkalmas teret nyújt a környék őstermelői, kistermelői számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában