közgyűlés után

2018.06.26. 21:42

Beváltotta a reményeket a Szent Márton-kártya

Hagyományos közgyűlés utáni sajtótájékoztatót tartottak a frakciók képviselői kedd délelőtt a városházán.

SZMK

Lendvai Ferenc a közgyűlés utáni sajtótájékoztatón elmondta: jó célokat szolgál az identitáserősítő program Fotó: Nagy Jácint / VN

A rendőrség és a közterület-felügyelet éves beszámolóját, a költségvetés módosítását és a Késmárk utcai teniszcentrum bővítését emelték ki a pártok képviselői a júniusi közgyűlést követő sajtótájékoztatójukon.

A rendőrség beszámolója

A rendőrség éves beszámolóját támogatta, a közterület-felügyeletét elutasította Balassa Péter (Jobbik). A politikus megszavazta a Késmárk utcai teniszcentrum fejlesztésével kapcsolatos terveket, de hangsúlyozta: a közlekedési problémákat meg kell oldani a környéken. – Súlyos százmilliókat költ a város a Haladás Sportkomplexumra, de a nyitás óta senki nem tudja megmondani, hogy pontosan mennyibe kerül a létesítmény üzemeltetése – fogalmazott.

Lendvai Ferenc a közgyűlés utáni sajtótájékoztatón elmondta: jó célokat szolgál az identitáserősítő program Fotó: Nagy Jácint / VN

Lendvai Ferenc (Fidesz– KDNP) frakcióvezető a Késmárk utcai teniszcentrum mellé tervezett parkolóhelyek kapcsán megjegyezte: sok sportoló kerékpározik, ezért első körben ennyi elegendőnek tűnik. Kiemelte: a Szent Márton-kártya beváltotta a hozzá fűzött reményeket, most annak továbbfejlesztéséről döntöttek. Hasonlóan jó célokat szolgál szerinte az identitást erősítő program, amelynek első ütemét fogadták el. Szólt arról is, hogy az önkormányzat tulajdonába került egy Parkerdő lakóparki ingatlan, ahol két éven belül játszóteret építenek. Lendvai Ferenc kiemelte: dr. Czeglédy Csaba megbízatása a törvény értelmében június 15-én lejárt, ezért nem szerepelt a neve a szavazótáblán. – A közgyűlésnek mérlegelési joga nem volt, csak a tényt kellett elfogadnia – fogalmazott.

Dr. Czeglédy Csaba 16 évig volt önkormányzati képviselő. Sokat tett a városért, és tőle tanultuk meg, hogy mi egy egyéni képviselő munkája. Megérdemelt volna annyit, hogy nem veszik le a nevét a szavazótábláról addig, amíg a közgyűlés nem szüntette meg a mandátumát – mondta dr. Horváth Attila, az MSZP szombathelyi elnöke. Elmondta: támogatták a rendőrség és a közterület-felügyelet beszámolóját is, de az éjszakai szórakozóhelyek felügyelete továbbra is megoldatlan. Horváth Soma szerint támogatható az identitást erősítő program, csak nem a valós problémákkal foglalkozik. A baloldali politikus úgy fogalmazott: az erre és a sportkomplexum üzemeltetésére fordított összeget is másra kellene elkölteni.

Hosszabb vita alakult ki a közbiztonságról szóló beszámoló kapcsán, de abban mindenki egyetértett, hogy a város kiemelten foglalkozzon a drogokkal és kábítószerekkel kapcsolatos ügyekkel – mondta Molnár Miklós gazdasági ügyekért felelős alpolgármester. A Pro Savaria Egyesület képviselője elmondta: az idei évre tervezett vagyongazdálkodási bevételeket már most túlteljesítették, a pluszforrásokat kiegészítő beruházásokra fordítanák. Például a volt Epcos területén még a nyáron fejlesztések kezdődnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában