mindent bevetettek

2018.06.07. 19:48

Csütörtök este megtalálták a döröskei tóban eltűnt férfi holttestét

Speciális ‎búvár kutató mentő egység szonárjával keresik a szerdán elmerült férfit a döröskei tóban. A nemzeti park munkatársai az eltűnés óta a helyszínen vannak, még drónt is bevetettek.

Bakos Ágnes

Mindent bevetnek, amit csak lehet, hogy megtalálják a férfit Fotó: Unger Tamás/ Vas Népe

19.40

 

Csendes a tó környéke, mintha mi sem történt volna‎: idilli nyáreste madárdallal, napsütéssel és kellemesen hűvös tó melletti hőmérséklettel Döröskén csütörtökön. De ez csak az első benyomás. A régi strandtól jobbra autók sorakoznak: az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság, valamint egy speciális búvár kutató mentő egység járművei. A tavon pedig motorral felszerelt gumicsónak, dr. Markovics Tibor, a nemzeti park igazgatója kormányoz, mellette két búvár. Ők a monitort nézik: mit mutat a szonár. Megállnak itt-ott, hosszabban elidőznek egy-egy ponton. De semmi jel. A nemzeti park egyik munkatársának testét keresik, szerdán kora délután látták elmerülni a tóban, azóta semmi nyoma. Azt, hogy elmerült, csütörtökön is megerősítették, hiszen az eredménytelen keresés okán felkerülhetett, hogy nem is a vízben van, esetleg partra ért. Nem így volt.

Mindent bevetnek, amit csak lehet, hogy megtalálják a férfit Fotó: Unger Tamás/ Vas Népe

Szerdán sötétedésig a körmendi tűzoltók motorcsónakkal járták a tavat, kora este csatlakoztak akkor a búvárok. Nem merültek, csak a műszert figyelték és figyelik. Ha gyanús jelet ad, akkor ereszkednek a vízbe – erre még nem volt szükség. Pedig sok esélyes pont is van, ahol fennakadhatott, lent maradhatott volna a test. Szemben a régi stranddal, a nádasnál, keresztben középtájt, ‎ahol gyakorlatilag egy út vezet a tó fenekén. Ott is külön figyelemmel keresték. Semmi. Esélyes még, hogy a zsilip felé sodródott, ott is felbukkanhat.

Szerdán ‎késő este, sötétben hagyták abba a kutatást. Csütörtökön napközben őrjáratot tartottak a nemzeti park munkatársai: a tavat figyelték a partról és a vízről is, bár akkor műszer nélkül. Sőt, drónnal, a magasból is átvizsgálták a vízfelületet és a környéket. Semmi eredmény. Kora estére érkeztek ismét búvárok, tűzoltóknak már nincs itt dolga. A partról is figyeltek tegnap távcsővel, amint „mozdult” a tó, odakapták a fejüket – sokadszor is csak halak bukkantak csak fel.

Folytatják a kutatást.

FRISSÍTÉS:

21.02:

Megtalálták az eltűnt férfi holttestét a döröskei tóban

Döröske – Csütörtökön 20 óra körül vezetett eredményre a kutatás: megtalálták a döröskei tóban a szerda kora délután elmerült férfi holttestét. Azonosították, így már biztos, hogy őt találták meg.

Leibinger Eszter, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője megerősítette az értesülést, annyit mondott: – A Körmendi Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában