félszázan

2018.06.26. 07:00

Ismét gurult a város: gyerekek kerekeztek Celldömölkön

Ha kitör a nyár, kötelezően elgurul a város. Így történt ez a hétvégén is: mintegy félszáz gyerek a legkülönfélébb guruló közlekedési eszközökön vette birtokba a belvárost.

VN

Gurult a város, gurultak a gyerekek Fotó: Gyuricza Imre

 

Gurult a város, gurultak a gyerekek Fotó: Gyuricza Imre

A Gurul a város című akció Gyuricza Imre ötlete volt – és amint a mellékelt ábra mutatja: be is vált. Nem kell hozzá más, csak olyan jármű, amelynek kereke van. Bicikli, roller – és hasonlók. A vállalkozó kedvű fiataloknak ügyességi versenyeket is rendez a város. Ez az alkalom egyrészt a felszabadult jókedvé – éljen a vakáció! –, másrészt a koncentrált figyelemé, hiszen a gyerekek ilyenkor észrevétlenül megtanulják azt is, hogy bringázás vagy rollerezés közben egymásra is odafigyeljenek. A szülők pedig büszkén (titokban nyilván aggódó figyelemmel) nézik, hogy már megint mit visznek véghez a csemeték. A biztonsági intézkedések sem maradhatnak el. Ahogyan felvételünkön is látszik: több kisgyerek védősisakban pattant kerékpárra – és ez így helyes, követendő példa. Hogy továbbra is ilyen felhőtlen maradjon a nyár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában