Felszámolták a szigeteket

2018.06.04. 20:45

Jól működik a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés Vasváron

Néhány hete tapasztalhatták a városban élők, hogy a hulladékszigetekről eltűntek a konténerek, amelyek azóta sem kerültek vissza, és nem is fognak, hiszen van más szelektálási megoldás.

Pogács Mónika

Már hűlt helye a szelektív hulladékgyűjtőknek Fotó: Pogács Mónika

– Állandó probléma volt például az, hogy nem csak vasváriak használták, és, hogy sok szemetet a konténerek mellé tettek. A szigetek környéke gyakran rendetlen volt, a közelében lakók közül többen jöttek rendszeresen a kéréssel, hogy szüntessük meg ezeket a szigeteket – sorolta Tóth Balázs polgármester, hogy miért számolták fel a szelektív szigeteket. Vannak a városban alternatív vagy akár korszerűbbnek nevezhető megoldások a hulladékgazdálkodási rendszerek fejlődésével. Az egyik ilyen a házhoz menő rendszer: a műanyag palackok, az újságok adhatók le így. – A házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés elindult korábban a városban. Havonta egyszer, minden hónap második szombatján viszik el a házak elé kitett sárga zsákokat a szakemberek – jelezte Tóth Balázs.

Már hűlt helye a szelektív hulladékgyűjtőknek Fotó: Pogács Mónika

A polgármester már egy távolabbi jövőről is beszélt: ideális az lenne, hogy ha minden háznál lennének majd szelektív kukák, és a lakók minél inkább elöl járnának a hulladék szelektív gyűjtésében, az esetleg még a szolgáltatónak fizetendő díjban is számukra kedvezően érvényesülhetne. Ám ez még a távolabbi jövő, kormányzati intézkedés is szükséges lesz hozzá. A házhoz menő szelektív hulladékszállítás mellett a Győrvári úti, ingyenesen használható hulladékudvart emelte ki még a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában