Páratlan páros ballagás volt ez

2018.06.16. 11:30

Különleges tanév ért véget a Kardos-iskolában – Jubileum és a hármas ikrek

Kivételes tanév zárult a Kardos-iskolában: az idén volt harmincéves az intézmény, és a negyven végzős között voltak a hármas ikrek – és rajtuk kívül még egy ikerpár.

Vas Népe

A két végzős ikercsapat: Dedics Virág, Horváth Lili, Laura, Kitti és Dedics Viktor Fotók: Szendi Péter

– Mi lesz nyáron? Pihenés, lazulás, utazás. Meg egy kicsit átrendezkedünk a középiskolára – foglalta össze a következő heteket Horváth Lili. Ikertestvéreivel, Laurával és Kittivel együtt ballagott el a vasvári Kardos László Általános Iskolából. A 8.a-sok között van még egy ikerpár: Dedics Virág és Viktor. Osztálytársaikkal együtt ünneplőbe öltöztek az utolsó tanítási napra, de inkább utolsó iskolai napról volt szó, hiszen tanóráik már nem voltak, tanáraikat köszöntötték, készültek a ballagásra tegnap délelőtt. – Lényegében szomorú volt, mert az egész év nagyjából a búcsúzkodásról szólt, de szerencsére van, akivel egy iskolába megyek – mondta el Virág. Úgy tervezi, a Kanizsai Dorottya Gimnáziumban tanul tovább, évfolyamtársai lesznek a Horváth lányok, Kitti, Laura és Lili emelt angolra járnak majd. Viszont Virág ikertestvére, Viktor nem tart velük, őt a gépészet érdekli, vagyis különválnak a Dedics ikrek útjai, ami az iskolapadot illeti. A Kardos-iskolától most két osztály, a két ikerpárral együtt negyven diák búcsúzott – mondta el Sejberné Szabó Marianna iskolaigazgató.

A két végzős ikercsapat: Dedics Virág, Horváth Lili, Laura, Kitti és Dedics Viktor Fotók: Szendi Péter

Tervek a ballagás után

A vasvári Kardos László Általános Iskolából elballagottak fele gimnazista lesz, de mind a negyven diák továbbtanul – összegezte az igazgatónő. Előbb persze még itt a nyár, a vakáció, ki kell pihenni a mozgalmas utolsó általános iskolai évet. A lányok azt mondták, rövid volt, nagyon gyorsan eltelt a nyolcadik, sok minden történt, rengeteg dolguk volt a felvételivel bezárólag.

A búcsúzás napja

Aztán eljött a nagy nap, a búcsúzás ideje, nekik tegnap délután. A vasvári Kardosban többszörösen különleges lett az idei ballagás – emlékeztetett Sejberné Szabó Marianna. Idén lett harmincéves az iskola, és nem lehet sok olyan intézmény, ahol az egyik végzős osztály negyede ikerpár – számolt be az igazgatónő. Sokan dolgoztak azon, hogy különleges legyen a búcsú a végzősöknek az általános iskolától. Az ikrek osztályából virágszirmokból kirakott 8. a felirat a tábla előtt: az alattuk járó diá­kok munkája. – Ez mindig úgy zajlik, hogy a hetedikesek feldíszítik az osztálytermeket, tőlük kapnak a végzősök egy-egy szál virágot és a tarisznyát is. A két végzős osztály külön-külön megköszönt minket, a tanáraikat – vázolta az utolsó tanítási napról az igazgatónő. Elmondta azt is: néhány éve hagyomány a Kardosban, hogy a ballagók üzenetekkel töltenek meg lufikat, azt szélnek eresztik az ünnepségen. Lehet, hogy néhány nap múlva, már vakációzás közben talál rá az üzenettel töltött lufira egy másik diák, akár a megye másik felében – ez még a nyári szünet titka. Az viszont már nem titok: a 2018/19-es tanév szeptember 3-án, hétfőn kezdődik. A Kardostól búcsúzott Kitti, Lili, Laura, Virág és Viktor, valamint évfolyamtársaik már a középiskolában kezdenek. Nem mintha sokan készülnének visszaszámlálásra, de 78 nap múlva becsengetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában