A zsúptetők könnyen égtek

2018.06.11. 20:24

Új tűzoltózászlót avattak Nemescsóban a 125. jubileumon

Ünnepi közgyűlést tartottak a 125 esztendős nemescsói Önkéntes Tűzoltó Egyesületnél szombaton.

Merklin Tímea

A jubileumi ünnepségen felavatták az új zászlót is Fotó: Ohr Tibor

Ágh Péter országgyűlési képviselő beszédében kiemelte, hogy a tűzoltók hősiessége csodálatot ébreszt, lehet és érdemes másokért tenni, és a nemescsói tűzoltók nemcsak a falujukért állnak ki, hanem a térségért is. Üdvözölte a döntést, amely új forrást biztosít az önkéntes tűzoltók működéséhez. Nemescsó polgármestere, Bánó András felidézte, amikor a házakat még zsúppal és náddal fedték, és több nagy tűzeset után indokolt volt a helyi tűzoltó egyesület megalakítása. A régi zászló már nincs meg, ezért újat csináltattak: szombaton felavatták. Pályázatokból újították fel az épületüket és fejlesztették a felszerelést. Nemescsón kívül vonulási területükhöz tartozik Pusztacsó, Kőszegpaty, Lukácsháza és Gyöngyösfalu.

A jubileumi ünnepségen felavatták az új zászlót is Fotó: Ohr Tibor

Nemcsak a tűzoltásra vannak felkészülve, de a nagy esők okozta károk elhárítására is. 33 fő aktív és pártoló tagjuk van, közülük 22 végzett tanfolyamot. A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kirendeltségvezetője, Lakatár Gábor az igazgató dr. Bognár Balázs nevében köszöntötte a helyi erőket és elismeréseket adott át, Göncz Szabolcs szombathelyi tűzoltóparancsnokkal közösen is.

Polák Norbert helyi tűzoltóparancsnok arról beszélt, hogy sikerrel vesznek részt pályázatokon, megújult a felszerelésük. Négy önkormányzat támogatja őket, így minden évben tudnak fejleszteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában