jubileum

2018.07.11. 18:08

50 éve szentelték pappá – Harangozó Vilmos plébános tartott aranymisét Kőszegen

Június 23-án volt ötven éve, hogy a szombathelyi székesegyházban dr. Winkler József segédpüspök pappá szentelte Harangozó Vilmos plébánost.

Tóth Kata

Harangozó Vilmos aranymiséjén Fotó: Ohr Tibor

Az alkalomból még június 24- én szülőfalujában, Szentpéterfán, vasárnap délután pedig Kőszegen tartott aranymisét a plébános. Pappá szentelésének ötvenéves jubileuma alkalmából köszöntötte a Jézus Szíve-templomban a plébánost Kőszeg, Kőszeghegyalja és Kőszegfalva hívő népe, a város, az egyházközségek képviselői és a Kőszegen élő nemzetiségek képviselői – együtt adtak hálát az ötven év öröméért, szolgálatáért. Harangozó Vilmos indította el a papi úton Merkli Ferenc vasszécsenyi plébánost, ő mondta a szentbeszédet a templomban.

Harangozó Vilmos aranymiséjén Fotó: Ohr Tibor

Kiemelte: ahogy a napraforgó a nap felé fordul, a papnak a napra néző embernek kell lennie, akinek feladata, hogy az Isten felé fordítsa az emberek lelkét. Sok más mellett aranyszínű miseruhát, egy Németh János festőművész által készített arcképet, városcímerrel ékesített faragott hordót, benne a borászoktól furmintot kapott ajándékba a jubiláló pap, aki beszédében köszönetet mondott szüleinek, családjának és azoknak az atyáknak, akik elindították, segítették eddigi útján. A híveknek a megtapasztalt szeretetért, az összefogásért mondott köszönetet; és azért, ahogyan készültek az ünnepre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában