tanítás

2018.07.11. 07:00

Bevált az e-napló Sárváron, a szülők is ismerik, működik a Kréta

A Sárvári Tankerületi Központ nemrég zárta második tanévét. A diákoknak kitört a vakáció, a tankerületben a munka folyik tovább. Elkészült az intézményfenntartó ötéves fejlesztési terve és nyári táborok is zajlanak. A jó előkészítés eredményeként az e-napló már mindenütt bevált, a szülők is ismerik.

Pajor András

A Nemzeti Pedagógus Kar kihelyezett ülése alkalmából rendezték meg a Nádasdy-vár parkjában azt a nagy versmondást, amely a 200 éve született Arany Jánost köszöntötte Fotó: Pajor András

2. tanév vége

Több mint hatezer diák és hatszáz tanár tartozik a Sárvári Tankerületi Központhoz, amely a korábbi sárvári, kőszegi és a celldömölki tankerület egyesítésével jött létre 2016 végén. A második teljes tanéven vannak túl, amelynek tapasztalatait a tankerületi központ igazgatója, Rozmán László összegezte.

Együttműködés

A tankerületi igazgató elöljáróban úgy fogalmazott, hogy a jó működés alapja az önállóság és az együttműködés. Ez a szemlélet segített abban, hogy egy minden tekintetben stabil iskolai évet tudhatnak maguk mögött. A személyi és a tárgyi feltételek adottak voltak ahhoz, hogy a napi nevelőmunka mellett számos művészeti és tanulmányi és sportversenyen is sikeresen szerepeljenek a diá­kok. A tanárok mindemellett megbirkóztak a Kréta nevű tanügyi szoftver bevezetésével is, amely országos szinten példamutató volt, tette hozzá a tanév ismertetéséhez Rozmán László.

Rendezvények

A műhelymunka nélkülözhetetlen a tanításban, ám a külvilággal való kapcsolattartás is fontos. Így a tanév során számos rendezvényt tartottak a tankerület iskolái a településeiken. Sárváron például tornacsarnokot avattak, amely széles összefogással valósult meg. Szintén pályázati támogatásból tudják segíteni a Gárdonyi-iskola épületének korszerűsítését. A tankerület állami feladatot lát el, de az adott intézmény az önkormányzaté, emelte ki a közös gondolkodás fontosságát a tankerület vezetője.

A Nemzeti Pedagógus Kar kihelyezett ülése alkalmából rendezték meg a Nádasdy-vár parkjában azt a nagy versmondást, amely a 200 éve született Arany Jánost köszöntötte Fotó: Pajor András

Fejlesztés

A földön áll, de perspektívát is rajzol a sárvári tankerület fejlesztési terve, szólt a most elkészült alapdokumentumról az igazgató. Ennek alapján tervezik meg ősszel az iskolák a saját fejlesztési koncepciójukat.

A Sárvári Tankerületi Központ a pedagógusok egész éven át végzett kimagasló munkáját a tankerület által alapított, Az év pedagógusa díjjal ismerte el, amelyből kilencet ítéltek oda a tanév végén – mondta el a központ igazgatója, aki beszámolt arról is: a központilag kezdeményezett és támogatott Határtalanul programban szinte már a tankerület összes iskolája részt vett, hiszen a szemléletformálásnak az a legközvetlenebb módja, amikor a diákok felkereshetik a határon túli magyarlakta területeket. Az idén és a jövő nyáron több mint 80 millió forintból 1600 gyermeknek szerveznek tematikus táborokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában