oktatás

2018.07.28. 09:00

ELTE SEK: felvettek! – Eredmények, várakozásokat is felülmúló sikerek

Felvételi eredményekről, várakozásokat is felülmúló sikerekről adott tájékoztatást az ELTE SEK-en dr. Németh István rektorhelyettes és Németh Péter, a SEK Tanulmányi Hivatal vezetője.

Lutor Katalin

Dr. Németh István rektorhelyettes és Németh Péter hivatalvezető Fotó: Nagy Jácint

A hallgatók közül legtöbben (a tanulmányait megkezdő hallgatói létszám harmada) a Szombathelyen nagy hagyományokkal rendelkező pedagógusképzésben vesz majd részt. A diplomához elengedhetetlen összefüggő szakmai gyakorlat elvégzéséhez a SEK a régió iskoláival épít ki a meglévők mellé további kapcsolatokat, hiszen fontos, hogy a tanárképzés a régiót igyekezzen ellátni új pedagógusokkal. Sokan jelentkeztek a gépészmérnöki, a gazdálkodás és menedzsment, kereskedelem és marketing szakokra is – mondta dr. Németh István az ELTE SEK rektorhelyettese.

Dr. Németh István rektorhelyettes és Németh Péter hivatalvezető Fotó: Nagy Jácint

A pótfelvételiről is fontos szót ejteni. Németh Péter, a Tanulmányi Hivatal vezetője elmondta: bár önköltségesen, de még van lehetőség szeptembertől megkezdeni a tanulmányokat: augusztus 6-án éjfélig beadhatja jelentkezését az, aki most gondolta meg magát, vagy nem vették fel sehova. A hallgatói létszámon is látszik: sikeres volt a felvételizőket megcélzó kampány, mondta Lenkai Nóra, a Savaria Campus Iroda vezetője, a kampány irányítója. Tavaly ősztől több mint félszáz középiskolát látogatott meg az ELTE SEK a HÖK tagjaival, ott voltak a szalagavatókon is, nyílt napokat tartottak; de más lehetőségeket is igyekeztek megragadni. A Savaria Történelmi Karneválon ismét lehet majd találkozni a csapattal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában