megtelt a rendezvénysátor

2018.07.19. 20:06

Habparti, táncház és fúvósok a falunapon Lukácsházán

Szombaton megtelt a rendezvénysátor a lukácsházi falunapon. Ismét színes, tartalmas programon vehettek részt az érdeklődők.

VN

Ágh Péter és Virág János a díjazottakkal

Fotó: HE

Reggeltől benépesedett a közösségi ház udvara, főtt a gulyás, a pörkölt, majd kezdetét vette a kulturális műsor. A gyerekeket a falunapon a Széltolók együttes szórakoztatta, de habpartizhattak is, arcfestés, légvár is várta őket. A felnőtt korosztály nagy örömmel hallgatta a kőszegi fúvósokat, mulatós zenére is tapsolhattak. Átadták a Lukácsháza Községért kitüntetést, idén dr. Jónás Zsigmond és a húszéves Szent Márton-kórus kapta az elismerést. Díjazták a Lukácsháza gyerekszemmel rajzpályázat alkotásait is. Varga Nikolett, Keszei Réka, Koltay Milán és Kovács Vince vehette át a megérdemelt jutalmat.

Ágh Péter és Virág János a díjazottakkal
Fotó: HE

A Borbarát Hölgyek Egyesületének falunapi borparádéján megválasztották a falu vörös- és fehér borát is. A győztes vörösbor az Albert Családi Pincészetből került ki, míg a fehérborok között Schreiner Gáboré lett az első. A legfi nomabb rozénak Albert László borát tartotta a közönség. Délelőtt villámsakkbajnokság is zajlott, amelyen Bencsik Éva lett a győztes, megelőzve Kálmán Lászlót és Bencsik Zoltánt. A szervezők ezúton köszönik meg azoknak a segítségét, akik hozzájárultak a rendezvény sikeres lebonyolításához. Ágh Péter országgyűlési képviselő elmondta, a lukácsházi falunapon ismét érezhető volt, hogy a falu lakói – kicsik és nagyok – nagyon büszkék az otthont adó településükre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában