kijáró

2018.07.12. 08:00

Idén elindulhat a magyar osztály Bécsben

Ismét megpróbálkoznak egy magyar osztály indításával az osztrák fővárosban. Legalább húsz jelentkezőre van szükség

Vas Népe

Legalább húsz diáknak kell jelentkeznie Fotó: Shutterstock

A bécsi iskolatanács fenntartja ajánlatát: a 2019/2020- as tanévre ismét meghirdetik a magyar–német kétnyelvű általános iskolai osztályt Bécsben. A csoport húsz diákkal elindul, az első évfolyamra már lehet jelentkezni – írja a volksgruppen.orf.at. Az oktatás helyszíne a Bunte Schule (Schulgasse 57, 1180 Bécs). A pedagógiai program tekintetében a magyar– német kétnyelvű osztály megegyezik más bilinguális osztályok tananyagával.

Legalább húsz diáknak kell jelentkeznie Fotó: Shutterstock

Az érdeklődők további tájékoztatást Isabella Kirchmayr igazgatónőtől kaphatnak a +43-1-406-99-89 telefonszámon, vagy a [email protected] e-mail-címen. Tavaly a kevés jelentkező miatt meghiúsult a kezdeményezés, sok volt az érdeklődő, végül csak nyolc család jelezte, hogy beíratná a gyermekét a meghirdetett csoportba. A gond az lehetett, hogy tavaly későn hirdették meg a lehetőséget, és addigra már sokan kinézték gyermeküknek az iskolát, és az esetleges átjelentkezéssel nem akarták az utolsó napokban felrúgni a korábbi megállapodásukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában