Civil tudósítónktól

2018.07.13. 11:00

Ismét kreatív kedd gyerekeknek Köcskön

Vakációs kézműves foglalkozásra hívta a Varázsdoboz Egyesület a helyi gyerekeket, akikhez vendégek csatlakoztak ez alkalommal is.

Sali Zsolt

Hajózni muszáj! Vitorlások a köcski flottából Fotó: Tulok Alexandra

Vitorlás készítése volt a kitűzött cél, az érdeklődést jelzi, hogy a jó hangulatú foglalkozás végére kész kis fl otta sikeredett. Vagyis a feladatot tökéletesen teljesítették a résztvevők, ráadásul mindenki jól érezte magát – és még a vakációhoz is jól illett a „vitorlásgyártás”.

Hajózni muszáj! Vitorlások a köcski flottából Fotó: Tulok Alexandra

A gyerekek maguk csiszoltak, festettek, díszítettek tetszőleges technikával, saját ízlésük szerint. Szülői és nagyszülői segítséggel csinos darabok születtek. A hajók mellett képkeretet lehetett díszíteni, ebből is készült néhány. (A nyár az emlékek begyűjtésének ideje, jó lesz a fotókat nézegetni őszi, téli estéken.)

A gyerekek és a szülők lelkesedése további foglalkozások szervezésére sarkallja az egyesületet. Fontosnak tartják, hogy a legfiatalabbak figyelmét felhívják a környezetvédelem fontosságára, ennek érdekében minden évben szerveznek olyan programot, ahol a résztvevők ebben a témában alkothatnak.

Tavaly a madáretetők voltak „terítéken”, augusztus elején pedig az ökológiai szemléletformálás jegyében speciális rovarhotelok készülnek majd, a saját alkotásukat szintén hazavihetik a gyerekek.

Nyitott programjaira nemcsak a gyerekeket, hanem minden érdeklődőt örömmel vár az egyesület, ezekről a Varázsdoboz Egyesület Facebook- oldala ad felvilágosítást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában