Civil

2018.07.13. 10:00

Tutajos nyomában a gotthárdi diákok

Az idén huszonöt kisdiák vett részt a Móra Ferenc Városi Könyvtár által szervezett olvasótáborban.

Horváth R. László

Matula bácsi kunyhójánál Fotó: MFVK

A táborlakók Hegedűsné Borbély Krisztina gyermekkönyvtár- vezető irányítása mellett, szakemberek segítségével különféle műhelyfoglalkozásokon vettek részt. Volt hagyományos pólófestés, tükrös mézeskalács szív készítése, papírmerítés.

Matula bácsi kunyhójánál Fotó: MFVK

A gyermekek ellátogattak a Kis-Balatonhoz, ahol felkeresték Fekete István író em lékszobáját. Megismerték a Tüskevár című regény szerzőjének életútját, az 1957-ben íródott történet szereplőit, kalandjait. Eszerint egy hetedikes diák, Ladó Gyula Lajos, azaz Tutajos és barátja, Pondoray Béla, vagyis Bütyök a nyári vakáció idejére Tutajos nagybátyjánál vendégeskedik. A fiúkat az öreg pákász, Matula Gergely tanítja meg a berekbeli életre: felejthetetlen élményeket szerez a két fi ú, talán az egész életük megváltozik ettől a nyártól. Ahogyan a Tüskevárt sem unják meg a fiatal és idősebb olvasók generációi.

A szentgotthárdi olvasótábor emlékalbum készítésével ért véget: így minden élménynek felidézhető, föllapozható nyoma marad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában