tizenkét doktornak

2018.08.09. 10:00

A címzetes főorvosi cím Körmend megbecsülése is

Ünnepélyesen nyújtották át a címzetes főorvosi címet tartalmazó oklevelet és az ajándékot tizenkét doktornak.

Kozma Gábor

A címzetes főorvosok egy csoportja a polgármesterrel

Fotó: Jámbori Tamás

Az alapellátásban dolgozó körmendi orvosok nagy megbecsülésnek örvendenek városszerte. Van, aki a régi generáció tagja és van fiatalabb is. Egyvalami azonban állandó: a betegek gyógyítása iránti elkötelezettség. Körmend orvosi ellátása jobb a megyei, és messze jobb az országos átlagnál. Az önkormányzat nem véletlenül emelte díjazásukat, még ha tudvalevő is, hogy még többet érdemelnének. A megbecsülés társadalmi vonatkozása, hogy bizonyos idő elteltével az alapellátásban folyamatosan dolgozó orvosok címzetes főorvosi címre jogosultak. Ennek átadása jogilag már korábban megtörtént, de az önkormányzat ünnepélyessé kívánta tenni az eseményt.

A címzetes főorvosok egy csoportja a polgármesterrel
Fotó: Jámbori Tamás

Bebes István polgármester méltatta a gyógyítók munkáját és mint mondta, a tizenkét orvos – dr. Boda-Novy Zsolt, dr. Bécsi Zsuzsanna, dr. Henter Éva, dr. Török Anna, dr. Ócsag Zsuzsanna, dr. Ferge Piroska, dr. Abdel Hameed, dr. Kurusa Katalin, dr. Wolf Teréz, dr. Beke Katalin, dr. Simon Annamária és dr. Kahr József – rendkívül sokat tett a város egészségügyének fejlesztéséért, majd szinten tartásáért. – Meg vagyunk arról győződve, hogy önök nélkül most sokkal szegényebb lenne a város mind erkölcsi, mind szakmai, vagyis egészségügyi értelemben – mondta el a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában