Angolul tanultak és fociztak

2018.08.13. 10:00

Az idei volt a legsikeresebb, leghangulatosabb karitásztábor

Pénteken befejeződött az egyházmegyei karitász idei, 22. napközis tábora. A forró nyáron sok élménnyel gazdagodott gyerekek közül több szomorúan mondta: kár, hogy vége.

nm

A foci-vb-t nagyszerű meccsek kísérték Nardán

Fotó: nm

– Az utóbbi évek legsikeresebb táborát zártuk – osztotta meg velünk örömét Tuczai né Régvári Marietta karitászigazgató. – Ennyi gyerek még sohasem táborozott: a nyolc hétben több mint 1200- an voltak. Az utolsó héten 80-an szoktunk lenni, most 168 gyerekünk volt, 20 a zalai Tótszerdahelyről.

A foci-vb-t nagyszerű meccsek kísérték Nardán
Fotó: nm

Az idei angoltábor volt Nardán. A pa kisztáni Sharonnal és Richarddal angolul beszélgettek, filmeket néztek a táborozók. A labdarúgó világbajnokság lázában élő gyerekeknek sok focimeccsük volt, egy alkalommal Szarka Zoltán játékvezető látogatott el közéjük. Remekül működtek a felnőtt segítő önkéntesek. Szerdánként plébániák karitászosai sütöttek 600–700 palacsintát a gyerekeknek, a nardaiak egy-egy kosár gyümölccsel lepték meg őket. – Amikor a harmadik héten csőtörés volt a táborban, Narda polgármestere, Glavanics Krisztina kinyittatta a faluházat nekünk. Hálásak vagyunk a sok jóakaratért – mondta befejezésül a karitász idei táboráról Tuczainé Régvári Marietta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában