özvegye is ott volt

2018.08.29. 10:00

Bazaltkövek egyensúlyából csobogó, emléktábla és rózsafák – Átadták a Kiss Péter parkot

Átadták a városháza mellett a Kiss Péter parkot. Avatóbeszédet mondott dr. Ipkovich György, az ünnepségre eljött a szocialista politikus, a város díszpolgára, dr. Kiss Péter özvegye is.

Ölbei Lívia

A Kiss Péter parkot dr. Ipkovich György avatta föl. Szemben a csobogó

Fotó: CSÖCE

A celli képviselő-testület egyhangúlag – mind a tizenegy képviselő igen szavazatával – hozta meg a döntést, miszerint parkot hoz létre a városháza mellett – esküvői pavilonnal, kicsit távolabb játszótérrel –, a pihenésre alkalmassá tett területet folyamatosan rózsákkal telepítve be; a parkot pedig a város szülöttéről, díszpolgáráról, Kiss Péterről nevezi el. A kezdeményezéshez csatlakozott a Cselekvő Összefogással Celldömölkért Egyesület, amely az emléktáblával együtt fölavatott, bazaltkövekből fölépített csobogóval járult hozzá a szocialista politikus emlékének megőrzéséhez.

A Kiss Péter parkot dr. Ipkovich György avatta föl. Szemben a csobogó
Fotó: CSÖCE

Kiss Péter 1992-től haláláig, 2014-ig országgyűlési képviselő volt, öt cikluson át egyéni mandátumot szerezve jutott be a parlamentbe. Több kormányban is dolgozott. 2004-ben lett – elfogadva a felkérést – Celldömölk díszpolgára. Fehér László polgármester hangsúlyozta: „Péter kivételes és tehetséges személyiség volt, aki a közjó megteremtésén fáradozott. Nem a szavak, a tettek embere volt. Csendben tevékenykedett, a megoldandó ügyekben a kompromisszumot kereste. (…) Remélem, hogy ez a hely méltó lesz az emlékéhez.”

A parkot azóta birtokba vették a celliek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában