Rubint Réka órát tartott

2018.08.06. 14:00

Energiabomba robbant Vasváron a fesztiváli sátorban

Igazi energiabombaként jelent meg a színpadon Rubint Réka a Vasvári Rétes Fesztivál meghívottjaként. Ígérte, hogy olyan kemény órát fog tartani, hogy utána lelkiismeret furdalás nélkül lehessen megrohamozni a süteményeket, és valóban.

Merklin Tímea

Rubint Réka jobb oldalán (feketében) az ifjú hölgy, akinek végül nem amputálták a lábát, és sok erőt adtak neki az aerobic edzések

Harminc lelkes nő jelent meg együtt sportolni a neves edzővel, aki amerre csak jár, óriási hatással van a közönségére. Rajongói közül többen követik, most is fent voltak mellette néhányan a színpadon, hogy erősítsék a csapatszellemet. A mozgás közösségi örömét az is érzi, aki a küzdőtéren táncol, mindegy, hogy kövér vagy sovány, idős vagy fiatal, a lelkesedés, a kitartás, az elszántság fontos. A mozogni vágyók között Vasváron is sok régi ismerőse bukkant fel – negyedik éve vendég a rétes fesztiválon -, olyan sikertörténeteik vannak, amiket másokkal is érdemes megismertetni.

Rubint Réka jobb oldalán (feketében) az ifjú hölgy, akinek végül nem amputálták a lábát, és sok erőt adtak neki az aerobic edzések

Rubint Réka maga mellé hívott egy fiatal lányt, aki két évvel ezelőtt a színpad mellett állt begipszelt lábbal az édesanyjával, onnan figyelték a tornázókat. Sírva mesélték: az akkor 16 éves hölgy versenytáncos volt, az élete a mozgás, de egy vele született probléma miatt meg kellett műteni. A kórházban a seb elfertőződött, és az orvosok amputálni akarták a lábát. Otthon csak nézte és hallgatta Réka DVD-it, mert mozogni nem tudott.

- Egy picike célt tűztünk ki: ott lesz velem egy motivációs előadáson, egy hotelben tartott órámon – osztotta meg Rubint Réka a közönséggel. – Aztán szerencsésen meggyógyult, a lábat végül nem amputálták, pár hónap múlva lekerült a gipsz, elkezdett sétálni, és gyakran küldött nekem képeket az edzőteremből. Ez a történet is mutatja, hogy a szeretet, a küzdeni akarás mindenkit ki tud billenteni a nehéz helyzetéből. Csak egyetlen emberben kell hinni, magadban. Megfogadtuk akkor, hogy fogunk mi még együtt tornászni.

Ez most történt meg Vasváron: az ifjú hölgy végignyomta a fergetegesen lendületes, dinamikus órát Rékával. Az edző a végén üdvözölt egy olyan anyukát is, akinél meddőséget diagnosztizáltak korábban, majd lefogyott 53 kilót, gyermeke született, aki ma már kintről figyelte az aerobicot. Később lehet, hogy ő is csatlakozik, hiszen szombaton is így volt: kicsik és nagyok egyaránt kedvet kaptak a sporthoz Rékával. A legfiatalabb résztvevő hét éves volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában