testvérvárosukban is jártak

2018.08.31. 19:10

Erdély északi részén kirándultak a vépiek

Öt év elteltével választotta újra Erdélyt úti célnak a vépiek csapata. Hat napig utaztak, átszelték Erdély északi részét.

VN

Ady Endre szülőházánál koszorúztak

Fotó: Kovács Péter

Átlépve a határon, megtekintették a gyönyörűen felújított Károlyi-kastélyt Nagykárolyban, majd Érmindszenten, miután négy Ady-verset elszavaltak, a költő szülőházánál helyeztek el koszorút. Tasnádon, testvérvárosukban Pakulár István tiszteletes mutatta be a református templomot. Másnap Zilah volt az első megálló – a Wesselényi-emlékmű –, Kolozsváron csatlakozott hozzájuk Nagy Endre idegenvezető, aki a továbbiakban kalauzuk volt. A városközpontban tett séta után Tordán a sóbányába látogattak el a vépiek. Tamási Áron szülőfalujában, Farkaslakán kezdődött a harmadik nap, majd Korondon gyönyörködtek a fazekasok munkájában. Pihenőként a szovátai Medve-tó sós vizében mártóztak meg.

Ady Endre szülőházánál koszorúztak
Fotó: Kovács Péter

Másnap indulás után a homoródi borvíz kóstolása következett, majd Csíkszeredán a négyangyalos, Makovecz Imre tervezte templomot nézték meg. Onnan továbbutaztak a Szent Anna-tóhoz. Csíksomlyón felkeresték a csodatévő Mária-szobrot. Az ötödik nap Máréfalván, a székely kapuk falujában indult, majd a klasszikus Gyilkos-tó, Békás-szoros útvonalon találkoztak a természet csodáival. Este Zetelakán nótázással zárták a napot, másnap hazaindult a csapat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában