firkin koncert

2018.08.29. 18:09

Gyors orvosi beavatkozás hozta vissza a hangját a karneváli fellépőnek

Szinte hang nélkül érkezett a Savaria karnevál vasárnapi koncertjére a Firkin együttes énekes-frontembere, Kovács Nemes Andor. A Markusovszky kórház sürgősségi osztályán azonban megmentették a koncertet.

Tersztyánszky Krisztina

Fotó: Unger Tamás / Vas Népe

 

– Vasárnap délután három óra körül hívott a karnevál szervezője, hogy az énekes nagyon berekedt, próbáljunk segíteni – mondta el a sürgősségi osztály aznapi ügyeletese, dr. Szendrei Tamás. – Telefonon konzultáltam az otthoni készenlétben ügyelő dr. Aranyos Hajnalka fül-orr-gégésszel, hogy mit lehet tenni. A művész 18 óra körül érkezett be a sürgősségire, ahol a vizsgálat azt mutatta ki, hogy a több napja antibiotikumot szedő énekes garatgyulladása a gégéjére húzódhatott, ami már a hangszálakat is érinti. A szakorvos kolléga tanácsa alapján félórás gyógyszeres inhalációs kezelést kapott, amitől javult az állapota, és végig tudta énekelni a koncertet.

– Nem kaptam visszajelzést, de örülök, hogy sikerült a koncert – kommentálta az esetet az ügyeletes orvos, hozzátéve: a rendkívüli segítségre a „városi érdek” miatt tudtak időt szánni, és mert az osztálynak akkor éppen volt szabad kapacitása. Egyébként a hasonló jellegű „hibaelhárítás” nem tartozik a sürgősségi osztály feladatkörébe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában