Civil sajtóreggeli

2018.08.08. 10:00

Ifjúsági tűzoltóverseny, tűzoltó-olimpia és habparti is lesz a jubileumon

Díjazzák a legszebb kerteket és utcákat. Félig fesztivál, félig alkotótábor – ez lesz a 4. Tájidegen.

Tóth Kata

w. Horváth Tibor, Gelencsér Júlia, Molnár Lajos a Kámoni Arborétum látogatóközpontjában

Fotó: Unger Tamás / Vas Népe

Másfél hét múlva kiderül, melyik a legszebb kert és a legrendezettebb utca – a programról Molnár Lajos, a Parkerdei Kertbarát Egyesület elnöke beszélt a tegnapi civil sajtóreggelin. Az idén 11. alkalommal hirdettek pályázatot – hagyományos művelésű és modern kert kategóriában is kiírták a versenyt. 167 nevezés érkezett, a bizottság előre meghatározott szempontok szerint zsűrizett. Augusztus 18-án, szombaton a legszebb kertek kinyitják kapuikat, akkor hirdetnek eredményt.

Újabb állomásához érkezett a 150 éves Kőszegi Önkéntes Tűzoltó Egyesület jubileumi rendezvénysorozata: az augusztus 18–19. programra a nagyközönséget várják, a részletekről Gelencsér Júlia beszélt: szombaton reggel ifjúsági tűzoltóverseny nyitja a programok sorát a belvárosban, azt főzőverseny, vásár- és szakkiállítás, gyerek tűzoltó-olimpia és habparti követi. 19 órakor a Hajnalcsillag Néptáncegyüttes táncházába várják a vendégeket. Vasárnap 14 órától felvonulnak a tűzoltócsapatok a város utcáin, a bemutatók után újabb habpartit szerveznek a gyerekeknek. Spektrum-utcabál, 21 órától tűztánc zárja a hétvégét-

Ma kezdődik és vasárnapig tart a Tájidegen – Művészeti Szabadnapok: Magyarország meghatározó alkotói, három generáció képviselteti magát Szentgotthárdon. Nyitottak és ingyenesek a workshopok, az előadások, a koncertek – a rendhagyó alkotótábor-fesztivál programjait a szervezők, w. Horváth Tibor és Takáts Fruzsina ismertették. A péntekig tartó műhelymunka során a szentendrei Vajda Lajos Stúdió elkezdi építeni a gotthárdi Templom Galériá ban az Expedíció című kiállítást, amelynek pénteken lesz a megnyitója, szombaton Hársas-tavi lazulást, „sekély vizű, de mély beszélgetéseket” ígérnek a szervezők a művészet jelenkori szerepéről. Amúgy a régi szentgotthárdi buszállomás a fő helyszín: a váróteremben szombaton a Kompánia Színházi Társulat KÉSZ című előadása látható. Vasárnap, a levezető napon a búcsúprogram a Rába művész-kenutúra lesz Szentgotthárdtól Magyarlakig. A hozzá tartozó felhívás: Evezz egy csónakban a kedvenc művészeddel!

A Mira Orient Art Kulturális és Jóléti Alapítvány idén is a Szultánia Kávéházba, jótékonykodásra (is) hívja a Kelet rajongóit a Savaria Karneválon. Lesz tűz- és lézershow, háremrablás, háremfotózás, keleti táncház, hastáncbemutatók és sok újdonság az előző évekhez képest – a látogatók adományaiból gyermekintézményeket támogatnak, és önkénteseket várnak, tájékoztatott Bangó Mária Mira. A Civil Korzó a karnevál egyik fő helyszíneként saját színpaddal, minden eddiginél több fellépővel, változatos produkciókkal várja a látogatókat a Szent Márton utcában, erről is szó volt a sajtó és a civilek találkozóján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában