Pogácsa és minden más

2018.08.29. 14:38

Hamarosan kezdődnek a Haraszti Hetvenkedések

A XVII. Haraszti Hetvenkedések mellől sem hiányozhat a pogácsasütő fesztivál: szeptember elsején, szombaton a Jani kocsmába várják a helyben sült pogácsát, amellyel nemcsak nevezni lehet, hanem szokás szerint belépőként is szolgál. (Aki nem versenyez, meg is vásárolhatja a belépőnek szánt pogácsát.)

Ölbei Lívia

Fotó: pixabay.com

 

Mint Pompomnak a csoki, a pogácsa is lehet kicsi és nagy, gömbölyű és szögletes, lehet tepertős, krumplis, túrós, sajtos, hajdinás (az ízesítésnek csak a képzelet szab határt). A pogácsákat megint szakértő zsűri bírálja el.

Fotó: pixabay.com

Szombaton 9 órakor kispályás focitornával indul a nap, 16 órakor kezdődnek a gyermekprogramok a község szívében: lesz trambulin, szállnak a lufibohócok, a felsőberkifalui Csinaj lovas hintón fuvarozza a népet. A Jani kocsma udvarán 15.45-kor kezdődnek a fellépések: Star-Boys Thomas, Energy Dance Team, Zoom-Barátok, Zgano (ez egy tamburazenekar). Horváth Meggie és Horváth Tamás koncertje a régi szép idők világába repíti a közönséget: 18 órától. A díjkiosztó és a vacsora után (19 órakor) a Kredenc együttes lép színre, lesz tombolasorsolás, 20.30-tól a Mokka Tribute zenekaré a terep, aztán kivilágos-kivirradtig áll a bál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában