testületi ülés

2018.08.09. 07:00

Hetven köbméter szociális tűzifa és illegálisan lerakott hulladék Vépen

Illegális hulladéklerakásról tájékoztatták az önkormányzatot. Október végén Zöld Város-avatóünnepség lesz.

Tóth Kata

Az ülésen szó esett a Zöld Város-avatóünnepségről is

Fotó: Györe Zoltán

Illegálisan helyezett el valaki több mint tíz tonna építési törmeléket egy vépi önkormányzati területen, erről kapott értesítést és felszólítást az önkormányzat a Vas Megyei Kormányhivataltól. Intézkednek a törmelék elszállításáról, és ezt válaszlevelükben jelzik, így döntött a képviselő-testület.

Az ülésen szó esett a Zöld Város-avatóünnepségről is
Fotó: Györe Zoltán

Az elektromos hulladékgyűjtéssel kapcsolatban – amit nem kell kötelezően ingyenessé tennie az önkormányzatnak – már felvette egy céggel a kapcsolatot a polgármester. Arról tájékoztatták, hogy az ép eszközöket 35 forint/kilogramm áron veszik át; a bontott hűtőszekrényekért 80–100 forintot, a televíziókért 100–150 forintot kérnek kilónként. Szeptemberben hirdetik meg a lehetőséget, amelyet további tárgyalások előznek majd meg más e-hulladék átvételére szakosodott cégekkel. A közfoglalkoztatottak és a nyolcvan éven felüliek száma alapján képzett mutató szerint szociális tüzelőanyag-támogatásra összesen legfeljebb 214 köbméter fát igényelhet Vép. Hetven köbméter fára adnak be pályázatot, és felfűrészelve szállítják ki, így döntött a testület. Szó esett a Zöld Város-avatóünnepségről is. A tervek szerint az október 23-i nemzeti ünnepre, vagy néhány nappal később, hétvégére tervezik az avatást.

A művelődési ház két kulturális közfoglalkoztatottjának lejárt a szerződése – de lenne lehetőség a felvételükre munkavállalóként, ehhez azonban módosítani kell majd az alapító okiratot – egyebek között erről is tárgyaltak a legutóbbi testületi ülésen a képviselők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában