ILOMANTSI

2018.08.30. 07:00

Jávorszarvasok földjén jártak a vadászhölgyek – A vasi elnök is

Finnország vadászati kultúrájával ismerkedtek a magyar vadászhölgyek: a delegáció tagja volt a Diana Vadászhölgy Klub vasi szervezetének elnöke, M. Koncz Bernadett is.

VN

Bán Beatrix, Eördögh Katalin, M. Koncz Bernadett, dr. Dákay Zsuzsanna és Juhász Lenke Finnországban

Fotó: dvk

Hollandia után az idén Finnország volt a házigazdája a Nemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács által immár negyedik alkalommal megrendezett A nők és a fenntartható vadászat című konferenciának. A háromnapos rendezvényen a Vadászati Kul turális Egyesület égisze alatt tevékenykedő Diana Vadászhölgy Klub öt tagja képviselte Magyarországot. A de legáció tagja volt a klub vasi szervezetének elnöke, a hivatásos vadászként dolgozó M. Koncz Bernadett is. Tőle tudjuk, hogy a Helsinkitől mintegy 600 kilométerre lévő Ilomantsiban sűrű és különleges program várt a konferencia résztvevőire. A városban például rögtön a nagy hagyományokkal bíró medvefesztivál közepébe csöppentek: medvehúsból készült ételeket kóstoltak, medveszobrocskák között válogattak a térzenével kísért, jó hangulatú fesztiválon.

Bán Beatrix, Eördögh Katalin, M. Koncz Bernadett, dr. Dákay Zsuzsanna és Juhász Lenke Finnországban
Fotó: dvk

A szakmai előadásokon a fi nn vadászati kultúrával, az országban vadászható legnépszerűbb fajokkal – köztük a medvével és a jávorszarvassal – ismerkedtek, majd aki akarta, a hallottakat a gyakorlatban is kipróbálhatta, hiszen a konferencia szervezői egy medvevadászatra is elvitték a jelentkezőket. A rendezvény gasztronómiai szempontból is érdekes volt: számos különlegességet – füstölt és pácolt halakat, medvehúsból készült fogásokat és jávorszarvas-burgert – is kóstolhattak. Aztán le is mozoghatták: a programba egy nemzeti parki túra is belefért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában