több tízezer kiló hulladék

2018.08.27. 20:56

Karnevál után – Szerdára ígérik a takarítás befejezését

Mint a legtöbb hasonló eseményen, most is rengeteg szemetet hagytak maguk után a karneválozók. Zajlik a takarítás.

Lakosi Gabriella

A XIX. Savaria Történelmi Karnevál zászlói egy évig pihenni mennek

Fotó: Nagy Jácint/ Vas Népe

Ha az elmúlt évek adataiból indulunk ki, valószínűleg több tízezer kiló hulladékkal kell megküzdeniük a munkásoknak a napokban. A takarítás folyamatosan zajlik, és a tervek szerint legkésőbb szerdáig már mindenhol végeznek.

 

Az útlezárásokat is valószínűleg hamarabb oldják fel a vártnál, rengeteg ember dolgozik ugyanis a karnevál utómunkálatain – mondta Grünwald Stefánia karneváligazgató. Többen is panaszkodtak arra, hogy sokan még a programok idején behajtottak autójukkal a rendezvény – például a Fő téren megrendezett Öreg város vására – területére, hiába volt még nagy a tömeg. Grünwald Stefánia ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy ezek a kocsik engedély nélkül voltak a helyszínen. Hivatalosan a Fő térre 22 óra után, a többi helyszínre pedig hajnali egytől mehettek be járművükkel az árusok, de sokan nem tartották be a szabályokat, mert a rossz idő miatt hamarabb szerettek volna összepakolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában