dr. Németh Balázs előadása

2018.08.30. 13:00

Megidézték a nagy háborút, bővülhet a kiállítás Csákánydoroszlóban

Száz éve ért véget az I. világháború. Konferenciát, előadást, kiállításokat rendeztek ez alkalomból Csákánydoroszlóban is megemlékeztek róla.

Bakos Ágnes

Dr. Németh Balázs a kiállításon

Fotó: Szendi Péter / Vas Népe

 

Dr. Németh Balázs a kiállításon
Fotó: Szendi Péter / Vas Népe

József főherceg kapott egy olyan kitüntetést, amely nem is létezett – erről is szólt dr. Németh Balázs előadása Csákánydoroszlóban. Emlékezés a nagy háborúra Csákánydoroszlóból volt a címe a konferenciának, amelyet a napokban rendezett a Csákánydoroszlói Civil Szervezet Közhasznú Egyesület. A 2014–2018-as emlékévsorozatban pályáztak a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítványnál, sikerrel, 400 ezer forintot nyertek a programra, valamint a Vas Megyei Önkormányzat is támogatta a rendezvényt és a tablók összeállítását – mondta el Kiss Sándor szervező. Az elkészült csákánydoroszlói kiállítás még bővülhet, ha valaki a környéken csak most értesül a gyűjtésről, akkor gazdagíthatja a bemutatót saját családi emlékeivel, dokumentumaival.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában