Az eső is megadta magát

2018.08.25. 16:05

Nagy utazás Dés Lászlóval, Tóth Verával

Vigasztalanul hulló esőben gyülekeztek az emberek a Fórum színpad köré pénteken Dés László este kilenc órai koncertjére. A népszerű dallamok azonban szép lassan bekúsztak az esernyők alá, a közönség kitartott, s mire a koncert a feléhez ért, az eső is megadta magát.

Tersztyánszky Krisztina

Minden új dallal más és más produkciók, filmek, emléke ébredt fel a közönségben. Vigyázz rám, Akarsz-e, Nagy utazás, Emlékem vagy… Sokak számára bizonyára meglepő volt a felfedezés, hogy ezek a kellemes melódiák, filmslágerek mind egyazon szerző: Dés László Kossuth-díjas zeneszerző és előadóművész nevéhez kötődnek. A lágy dallamok között hallhattunk mesteri szaxofonszólót és a zenésztársak tehetségét felvillantó produkciókat is. Az énekes közvetlen hangot ütött meg közönségével: megértve, hogy esernyővel a kézben nehéz tapsolni, kérte a visszajelzést, és szinte minden szám után megköszönte, hogy ennyien kitartanak a színpadnál. A számok között emlékeket idézett, tisztelettel szólt szerzőtársairól, akik dalainak szövegét írták.

 

 

Az est vendége az egyik legjobb hangú magyar énekesnő, Tóth Vera, több Dés szerzemény tolmácsolója volt. A népszerű sztár a Botladozva és más melódiák felidézésével csak fokozta a nosztalgikus hangulatot.

Amint úgy már túl a koncert derekán végre elállt az eső, végképp feloldódott a hangulat, az emberek ringatóztak, lépkedtek a zene ritmusára. Az utolsó dalokat az előadó már Tóth Verával, valamint vokalistáival, Nádasi Veronikával és Péter Barbarával együtt énekelte, szinte kórussá kiegészülve, egymásnak felelgetve. A közönség ráadást követelt, s így végül egy friss csemegének örülhettünk: elhangzott a Mi vagyunk a grund, a vadonatúj Pál utcai fiúk produkció kiváló dalbetétje. Bizonyítva, hogy Dés a több évtizedes alkotói siker után a mai nemzedék szívét is ugyanúgy megdobogtatja zenéivel. Fotó: Nagy Jácint

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában