nyaralás

2018.08.01. 11:30

Olaszországba is eljutnak a kőszegi SOS-gyermekfalu lakói

A kőszegi SOS gyermekfaluban nevelkedő gyerekek és fiatalok is mindig izgalommal várják a szünidőt. Életkoruk és a nevelőszülői család döntése alapján több lehetőség közül is választhatnak – tájékoztatott Gagyi Róbert, az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa kőszegi gyermekfalu területi igazgatója.

Tersztyánszky Krisztina

A 6–15 éves gyerekek egy olaszországi táborozáson vehetnek részt. Az SOS gyermekfalvak nemzetközi szervezete több mint hatvan éve működtet nyári tábort Észak-Olaszországban, ahol a világ minden részéről érkező, SOS-ben nevelkedő gyerekek tudnak eltölteni két-három hetet a cal­donazzoi tó partján. A nagyobbak sátrakban, a kisebbek bungalókban laknak. Adottak ott a vízparti élmények, a hegyi túrák, kirándulások, a kézműves foglalkozások és a sportrendezvények egyaránt. Idén a kőszegi gyerekek csapata a táborban 3. helyezést ért el a 8–10 éves korosztály focibajnokságán. A nyaralás remek lehetőség a különböző nemzetiségű gyerekek ismerkedéséhez, az idegen nyelvek gyakorlásához is.

A legfontosabb, hogy jusson élmény minden gyereknek Fotó: SOS gyermekfalu

A 16–18 éveseknek, illetve az utógondozói ellátásban részesülő fiatal felnőtteknek évek óta a Balatonhoz szerveznek kéthetes táborokat. Ezek kitalálásában, megszervezésében, a felkészülésben a fiatalok is aktív részt vállalnak. Vannak olyan nevelőszülői családok, ahol a család döntése alapján a gyerekek nem táborokban, hanem családi nyaraláson töltik el a vakáció egy részét. Ilyenkor év közben a nyaralásra fordítható keretet erre a célra rakják félre, és egyénileg szervezik meg az utazást. A legfontosabb cél, hogy a gyerekek élményekkel gazdagodjanak, és nem utolsósorban a nevelőszülők pihenhessenek és regenerálódhassanak egy kicsit.

Idén első alkalommal a kőszegi SOS gyermekfalu napközis tábort is szervez augusztus 6. és 15. között. Azon a nevelőszülői családokban nevelkedő gyerekek mellett azok a kőszegi gyerekek is részt vehetnek, akiknek napközbeni felügyeletét szüleik az adott időszakban nem tudják megoldani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában