Koszorúzással emlékeztek

2018.08.13. 07:00

Ötven éve alakult meg a Pinkamente Vadásztársaság: tölgyfák alatt ünnepeltek a tagok

Immár díszoklevél és plakett is emlékezteti a tagokat és az utódokat a Pinkamente Vadásztársaság ötven esztendejére. A tagok családtagjaikkal a tóparton, tölgyfák alatt ünnepeltek szombaton.

Nagy Ildikó

 

A Doroszlói Sport- és Szabadidős Egyesület csákánydoroszlói tavánál gyűltek össze ünnepelni az ötven esztendeje alakult Pinkamente Vadásztársaság tagjai, családtagjaik és barátaik szombaton. A jubileumi rendezvényre érkezőket a vasi vadászkürtösök és egy alkalmi kiállítás fogadta: a mintegy 5 ezer hektárnyi területről származó trófeák mellett egy különleges preparátumot is megcsodálhattak a látogatók: az aranysakált tavaly júliusban ejtette el Felsőmarácnál ifj. Sipos László.

A rendezvényt Holecz Ferenc, a vadásztársaság elnöke nyitotta meg. Beszédében megemlékezett az alapítókról: Benkő Simonról, Lőrincz Józsefről, Magyar Jánosról, Marton Ferencről, Mészáros Miklósról, Németh Ignácról, Németh Ferencről, Sábler Józsefről, Sütő Sándorról, Szakasics Lajosról és Keszti Sándorról, akik 1968 február 14-én 11 ezer hektáron kezdték meg a munkát. Az elnök köszönetet mondott vadásztársainak is, akik nélkül nem működhetne eredményesen a társaság. Horváth István csákánydoroszlói polgármester is köszöntötte a jubiláló társaság tagjait, akárcsak Gagyi István, az Országos Magyar Vadászkamara Vas megyei területi szervezetének és a Vasi Vadgazdálkodók Védegyletének elnöke, aki a vadásztársaság tevékenységét méltató szavai mellé elismeréseket is vitt az ünneplőknek: a Pinkamente Vadásztársaságnak az Országos Magyar Vadászati Védegylet és a Vasi Vadgazdálkodók Védegylete díszoklevelet adományozott az 50. évforduló alkalmából, továbbá az Országos Magyar Vadászati Védegylet által alapított Gróf Nádasdy Ferenc Emlékplakettet is az idén a jubiláló társaságnak ítélték oda. Az Országos Magyar Vadászati Védegylet Nimród Vadászérmét Holecz Ferenc és Rommer József vehette át a vadászkamara és a védegylet megyei elnökétől. A Pinkamente Vadásztársaság pedig az 50. évforduló alkalmából emléklapot és kitűzőt adott valamennyi jelenlegi aktív és tiszteletbeli tagjának, valamint a hivatásos vadászainak.

Mise és megemlékezés

Az ünnepség Hubertus-misével folytatódott, amelyet Kiss László esperes plébános celebrált, majd a kopjafánál koszorúzással elhunyt társaikra emlékeztek a Pinka-menti vadászok. Közben rotyogott az étel az üstökben: Balla Árpád, Musits Dezső és Sütő Péter halászlével, Sütő Zsolt és Tomasits László pedig szarvas- és vaddisznópörkölttel, fokhagymás vaddisznósülttel kényeztették a vendégeket.

A családi napon a Kormorán Kenu Egyesület tagjai kenukkal és csónakokkal vitték vízre a vendégeket, akik pedig inkább a parton múlatták az időt, azok a szentgotthárdi Őr-Nyék Hagyományőrző Lovas Íjász Harcművészeti Alapítvány tagjainak bemutatóját nézhették meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában